”Nilkka” Malisen maalailut

25.08.2014

”Nilkka” Malisen maalailut

On koittanut aika jolloin Jalmarin yksinoikeudella kirjoittama haiblogi saa vierailijan, kun ”Nilkka” heittää oman lusikkansa soppaan. Tämä johtuu hyvin pitkälti siitä, että olen viettänyt ensimmäistä kertaa kesäni Uudessakaupungissa ja kyllä! mukaan on mahtunut myös tylsiä hetkiä jolloin kirjoittaminen on ollut jopa mielekästä.

Päätin lähteä tähän kirjoittamisurakkaan Jalmarin viitoittamalla tiellä ja ajattelin kertoa hieman Hairyhmän kesäharjoittelusta sekä pukukoppielämästä. Sitä ennen aion kuitenkin paljastaa tarinan ”Nilkka” –lempinimen takana.

Tähän tarinaan, niin kuin niin moneen muhuunkin on syypäänä joukkueen vääräleuka Mikko Jalonen. Taisi olla ensimmäinen kauteni Korihaissa, kun olin päässyt hieman jyvälle tästä paljon parjatusta ”roskajuttelusta”. Roskajuttelimme tämän Jokiolaismiehen kanssa jonkin aikaa ennen pelin alkua ja ilmeisesti Mikolle oli roskajutteluni mennyt hieman tunteisiin. Pelissä sitten väänsin nilkkani todella fyysisesti ja siitähän mielensä pahoittanut Mikko sitten kehitteli kekseliään lempinimen, joka on pyristelyistäni huolimatta kantanut aina tähän päivään asti.

Sitten itse asiaan. Kesätreenit ovat olleet käynnissä jo hyvän aikaa ja joukkueen juniorikaarti aloittikin harjoittelun nuoruuden intoa uhkuen jo hyvissä ajoin ennen elokuuta. Itse jo vanhana ja raihnaisena konkariosaston edustajana olin kuitenkin keräilemässä itseäni Jyväskylässä ja liityin joukkueen mukaan hieman myöhemmin. Alkukesä meni pääsääntöisesti yleisurheilukentällä ja pururadalla erilaisia vetoja ja loikkia tehden. Mutta korviini kantautui myös huhuja Jalmari ”Secret blade” Salaterän yrityksistä kerätä huomattavat määrät lihasmassaa Poharin punttisalilla. Toistaiseksi tuloksia ei ole kuitenkaan näkynyt ja mies jäikin alkukesästä, jos mahdollista vielä aikaisempaakin enemmän jälkeen vedoissa. Kova treeni on kuitenkin purrut ja myös Jalmarilla alkaa olla pelikunto saavutettu. Itse lajitreenit ovat kauden alkua kohden tietenkin lisääntyneet ja vielä salissa mennään todella kovaa. Pikku hiljaa varmaankin alkaa joukkuepelin hiominen, kun saadaan Amerikan ihmeet mukaan remmiin. Vähän alkaa jo pelit poltella!

Pukukoppiin on tullut edelliskausiin verrattuna mukaan paljon nuorta verta. Tämä näkyykin pukuhuoneessa selkeästi lisääntyneellä siivoamisella. Armeijasta tuttua kuria ylläpitääksemme joukkueen tulokkaille tehdäänkin oma kiertävä siivouspalvelulista. Siivouspalvelukseen kuuluu pukuhuoneen yleisestä siisteydestä vastaaminen ja työtehtäviin kuuluu mm. imuroiminen. ”Tupatarkastuksen” pitäjää ei olla vielä määritetty, mutta eiköhän joku armeijan harmaissa palvelevista pelaajista vielä karvalakin pysty yhteiseen hyvään lipastamaan.

Tällä hetkellä joukkueen sisällä on menossa kova kilpailu siitä, että kuka pääsee istumaan pukuhuoneen halutuimmalle paikalle. Viime kaudella pidimme Jalosen kanssa päätypenkkiä ja sen naulakoita kaksin hallinnassamme Jalmarin nahistellessa Rainamaan kanssa kulmapaikalla. Tällä kaudella voi kuitenkin olla, että joudumme suorittamaan pienimuotoisen draftin siitä, että kuka onnekas pääsee istumaan väliimme joukkueen halutuimmalle paikalle. Draftin tulee voittamaan todennäköisesti vähiten tilaa vievä pelaaja.

 

Roope Tammi näyttää siivouspalvelun mallia kenraali Peltosen valvovan silmän allla.

Roope Tammi näyttää siivouspalvelun mallia kenraali Peltosen valvovan silmän alla.