Korihaiden juniorit viettivät päättäjäisiä

7.05.2014

Korihaiden juniorit viettivät päättäjäisiä

Korihaiden juniorit viettivät maanantaina perinteisiä päättäjäisiään Pohitullissa, tilaisuudessa jossa vedettiin yhteen mennyt kausi ja palkittiin menestyneimmät pelajaat ja taustahenkilöt. Tilaisuuden aluksi Korihaiden puheenjohtaja Juhani Kluuskeri, juniorijohtoryhmän puheenjohtaja Jarno Nikula ja toiminnanjohtaja Ville Vuorinen kiittelivät valmentajia, joukkueenjohtajia ja vanhempia kuin yhdestä suusta kauden aikana tehdystä hyvästä ja aktiivisesta työstä.

Korihaiden juniorit kokoontuivat kauden päätöstilaisuuteen (Kuva Pekka Jokimutka).

Korihaiden juniorit kokoontuivat kauden päätöstilaisuuteen (Kuva Pekka Jokimutka).

Korihaiden juniorikausi oli varsin menestyksekäs sekä joukkue että yksilöpuolella. Juniorimäärät kasvoivat kauden aikana hienosti kun edelliseen kauteen verrattuna Korihaiden juniorijoukkueissa palloili lähes kolmannes enemmän junioreita.  Joukkueista A- ja B-pojat pelasivat valtakunnallisessa ykkösdivarissa, B-poikien päästessä aina sarjan finaalin asti. Korihailla ei ole ollut kahta juniorijoukkuetta valtakunnallisissa sarjoissa viimeisen kymmenen vuoden aikana, joten sikälikin saavutus oli hyvä. Vanhempien junioreiden ohella nuoremmat joukkueet selvisivät viiden ryhmän voimin sarjojensa finaaleihin. Alue finaaleista oli tuomisina kultaa mikro-tytöissä, hopeaa mini-tytöissä, pronssia mikro- ja mini-pojissa sekä neljäs sija C-tytöissä.

Pari viikkoa sitten nimetyissä juniorimaajoukkueissa esiintyy kesän aikana kaksi Korihaiden pelaajaa, kun Eero Lehtonen ja Elias Valtonen nimettiin alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkueeseen. Joukkueella on edessään Ruotsissa järjestettävät PM-kilpailut vielä toukokuun aikana ja kesän päätapahtumana EM-kisat elokuussa Latviassa. Lehtonen ja Valtonen olivat hyvin esillä myös sarjansa paremmuustilastoissa, jonka lisäksi A-poikien Vilppu Halinen ja Roope Tammi olivat myös kärkisijoilla omassa sarjassaan.

Korihaiden kasvateista päättyneella kaudella pelasi kolme pelaajaa ulkomailla ja Korisliigassa esiintyi peräti seitsemän Korihaiden kasvattia. Ensi kesänä MM-kisoihin osallistuvaan Susijengiin valittu Gerald Lee Jr. palloilee Romanian välierissä ja Herbertin veljeksistä Mikael pelasi Tulanen yliopistossa USA:ssa ja Daniel Saksan Frankfurtissa. Korisliigassa Korihaiden riveissä pelasi kauden aikana kuusi omaa kasvattia kun Jalmari Salaterän, Aleksi Peltosen ja Roope Tammen lisäksi Juho Vainio, Eero Lehtonen ja Jaakko Lahti saivat tulikasteensa miesten pääsarjassa. Cedric Latimer puolestaan pelasi kauden Lapuan Korikobrissa.

Vuoden yhdyshenkilöksi valittiin junioripuolella pitkän päivätyön tehnyt Johanna Kutila, jonka lisäksi Jari Lahikainen ja Marko Mäkinen palkittiin lahjakortein kauden aikana juniorikoripallon hyväksi tehdystä työstä. Vuoden valmentaja puolestaan oli kolmea joukkuetta valmentanut Jarno Nikula, joka luotsasi sekä mini-pojat että C-tytöt aina alue finaaleihin asti. Harrin malja A-junioreiden parhaalle vapaaheittäjälle meni Roope Tammelle ja vuoden tyttöjuniorina palkittiin C-tyttöjen johtohahmona toiminut Adeliina Nikula. Vuoden esimerkilliseksi junioripelaajaksi palkittiin A-poikien ykkösdivarin tehokkain pelaaja, Vilppu Halinen, joka sai myös kunniamaininnan erittäin aktiivisesta ja tunnollisesta harjoittelusta sekä seuratyöstä.

Joukkueiden kehittyineimpinä palkittiin Saaga Järvinen, Onni Kuisma, Aleksi Ankelo, Essi Wahlbäck, Anni Kettunen, Arsi Humppi, Jaakko Lahti, Lauri Ylä-Himanka, Camilla Grundström ja Crister Frimodig. Joukkueiden MVP-pystit pokkasivat puolestaan Iiris Kuusjärvi, Oskari Jokimutka, Viljami Arvonen, Venla Aitta, Iida Korpijärvi, Aapo Siivonen, Vilppu Halinen, Akseli Mäkelä, Helena Nurmi ja Jermu Vihmakoski.

Niko Malinen palkitsi kauden menestyjiä Korihaiden päättäjäisissä (Kuva Pekka Jokimutka).

Niko Malinen palkitsi kauden menestyjiä Korihaiden päättäjäisissä (Kuva Pekka Jokimutka).