Korihaiden kolme A-junioria mitaleille Riikassa

19.10.2014

Korihaiden kolme A-junioria mitaleille Riikassa

WCAS mitalikuva 19.10.2014

West Coast All-Stars joukkueen päävalmentaja, entinen Korihai-pelaaja, Tapio Nieminen välitti myöhään sunnuntai-iltana tiedotteen joukkueensa voitokkaasta viikonlopusta Riikassa. Tiedotteen lopusta löytyy myös Korihai-kasvatti Eero Lehtosen kommentit.

”WEST COAST ALL-STARS I EYBL VOITTOON RIIKASSA 17.-19.10.2014

WCAS I pelasi viikonloppuna Riikassa kauden ensimmäisen EYBL – turnauksen voitokkaasti U-17 sarjassa.

Ensimmäistä peli oli Riga Pardaugavaa vastaan, joka kaatui luvuin 73 – 42 vaihtelevien vaiheiden jälkeen. Pelissä oli tarkoituksena saada kaikille peliaikaa ja tässä onnistuttiinkin. Onnistumisia tuli kaikille ja pitkistäkin sekavista ja huonoista vaiheista huolimatta voitto oli selvä.

Illalla oli vastassa astetta kovempi Riga Jugla. WCAS hallitsi peliä ylös heitosta lähtien, mutta lopullista iskua se ei pystynyt antamaan. Jugla roikkui inhottavasti n. 10 pisteen tuntumassa, joten missään vaiheessa WCAS ei pystynyt rentoutumaan. Lopputulokseksi kirjattiin pelitapahtumiin nähden ehkä hieman liiankin tiukka 56 – 50.

Perjantain peleissä hyviä ja jopa erinomaisia suorituksia seurasi vähemmän hyviä suorituksia, jotka jättivät toivomisen varaa päivän suorituksiin . Lähimmäksi omaa suoritustasoaan pääsi Joona Airenne, joka piti joukkueemme pystyssä vaikeilla hetkillä. Maininnan arvoisia ovat myös Nikken Lampisen, Ossi Kosken ja Joonas Kyllösen suoritukset etenkin puolustuspäässä.

Launatai alkoi aikaisin klo 9.00 hollantilaista Zwollen koripalloakatemian joukkuetta vastaan. Pelin hallinta vaihtui joukkueelta toiselle hyvien suoritusten seuratessa toisiaan. Pelin kulun mukaisesti voittaja ratkaistiin jatkoajalla kun Zwolle oli tarkkana vapaaheittoviivalla varsinaisen peliajan lopussa. Jatkoajalla nähtiin sankarillisia suorituksia, kun erinomaisen pelin pelannut Valtteri Järvenpää ja Tuomas Saarinen säkittivät peräjälkeen kolmoset tasatilanteessa. Siitä huolimatta Zwolle pääsi yrittämään vielä tasoittavaa koria, mutta se pyörähti ulos renkaasta ja näin WCAS paasi juhlimaan arvokasta voittoa. Ottelun man of the match oli ehdottomasti Valtteri Järvenpää, joka tehot 25 / 9 kirjauttaen pelasi parhaan EYBL-pelinsä.

Lauantain alkuillan pelissä WCAS kohtasi paikallisen Riga Ridzenen, joka viime vuoden perusteella tiedettiin kovaksi ja niin se olikin. WCAS aloiitti hyvin, mutta ensimmäisellä jaksolla iskenyt kipsi piti WCAS:n takaa-ajajina aina kolmannen neljänneksen alkuun asti. Kuskin paikalle siirryttyään WCAS ei enää rattia latvialaisille luovuttanut, vaan painoi lisää kaasua. Parhaimmillaan WCAS kävi johdossa lukemissa 54 – 45 päätösneljänneksen loppupuolella mm. Nikke Lampisen kahden peräkkäisen kolkin siivittämänä. Pelin loppu oli vähän lepsu ja Ridzene kaunisteli loppulukemiksi 54 – 45.

Sunnuntaina hyvin menneen turnauksen päätti ottelu Honkaa vastaan, jonka voitolla WCAS sinetöi turnausvoitton – kolmas tänä vuonna ja ensimmäinen kaudella 2014-15. Peli oli hyvä lopetus nousujohteiselle turnaukselle sen päätyttyä lukemin 66 – 44. Mitään hienouksia tai kovaa taistelua voitosta ei tarjoiltu, mutta jälleen kerran WCAS hoiti tarvittavan voiton kotiin. Peliaikaa päästiin jakamaan lauantaita tasaisemmin, jolloin myös onnistumisiakin tuli laajemmalla rintamalla. Joona Airtenne oli totutusti pistekunkku, mutta varsinkin Ossi Koski ja Paavo Nieminen käyttivät peliaikansa tehokkaasti.

Pelin jälkeen palkintopöytä oli jälleen koreana ja tälläkin kertaa suurin osa palkinnoista matkaasi Lounais-Suomeen. Joona Airenne valittiin turnauksen MVP:ksi, All-Stars viisikkoon valittiin Joonan lisäksi Eero Lehtonen. Näiden lisäksi Teemu Jarhio palkittiin joukkueen parhaana pelaajana. Kaiken kukkuraksi turnauksessa kapteenina toiminut Tuomas pääsi noutamaan EYBL-presidentin Guntis Senhofsin ojentaman komean pokaalin voittaneelle joukkueelle.

Turnauksen All-Stars viisikkoon valittu Korihaiden Eero Lehtonen arvosti valintansa korkealle
– Tuntuu mahtavalta, että hyvät suoritukset turnauksessa huomioitiin, jutteli hyväntuulinen Eero mitali kaulassa
– Tästä on hyvä jatkaa seurajoukkueen pelejä niin edustuksessa kuin A-pojissakin, jatkoi pitkänhuiskea nuorukainen.

Seuraavan kerran West Coast All-Stars pelaa EYBL:iä 16.-18.1.2015 Viron Johvissa.”

Nanna Rannikko