West Coast All-Stars selvitti tiensä EYBL:n Superfinaaliin

25.03.2015

West Coast All-Stars selvitti tiensä EYBL:n Superfinaaliin
WCAS TallinnassaNeljän lounais-suomalaisen seuran pelaajista kerätty WCAS-joukke selvitti tiensä nuorten Euroliigan II divisioonan U17 superfinaaliin. Kolme turnausta ja siis yhteensä 15 ottelua tappiotta läpäissyt WCAS on EYBL-historian viides ja U17-ikäluokan ensimmäinen superfinaaleihin yltänyt suomalaisjoukkue. Joukkueessa riveissä edustavat Korihaiden Eero Lehtonen, Valtteri Järvenpää ja Akseli Mäkelä
Tallinnassa pelattu kauden viimeinen runkosarjaturnaus oli WCAS:n dominointia. Ainoastaan Liettuan Vilnasta tuleva SKM-RVS ja Latvian Ventspilsin BS Spars pystyivät ajoittain haastamaan WCAS:n. SKM-RVS kaatui luvuin 70 – 62 ja BS Spars 72 – 63. Ennakkoon kovimmaksi haastajaksi arvioitu Latvian BS Liepaja olikin turnauksen heikoin joukkue ja kaatui murskalukemin 100 – 44. Myös kaksi muuta ottelua päättyi WCAS:n voittolukemiin, kun Tallinnan Kalev kaatui 83 – 54 ja Moskovan BC Runa lukemin 80 – 48.
-Yleensä näin tiiviissä turnauksessa (5 peliä 3 päivässä) tulee jokaiselle joukkueelle pelillisiä notkahduksia, mutta WCAS oli tässäkin suhteessa muiden yläpuolella ja pysyi fokusoituneena koko viikonlopun. Joukkueessa on erittäin paljon hyviä pelaajia ja mikä parasta monelle eri pelipaikalle. Tämä johtaa siihen, että jokainen pääsee hyödyntämään vahvuuksiaan joukkueen hyväksi, kertoo WCAS:n valmentaja Tapio Nieminen.
Valmentaja Nieminen oli koko joukkueen suoritukseen hyvin tyytyväinen. Turnauksen huikeimmaksi suoritukseksi hän nimeää Joona Airenneen aivan loppuhetkillä lyömän donkin.
-Joonan ensimmäinen pelitilanteessa lyöty donkki. Eikä ollut mikään perus yksin läpi suoritus vaan ruuhkasta kaksi kertaa isomman moskovalaisjätin naamaan lyöty slam, hehkutti Nieminen
-Nostaisin esiin myös Valtteri Järvenpään, joka oli meille tärkeä lenkki molemmissa päissä kenttää, jatkoi tyytyväinen Nieminen.
Tallinnan turnauksen palkintogaalassa WCAS totutusti tyhjensi palkintopöydän antimet. Ura Basketin Joona Airenne oli turnauksen MVP sekä korikuningas, Turun NMKY:n Eero Innamaa valittiin all-stars viisikkoon ja joukkueensa MVP oli Korihaiden Valtteri Järvenpää.
WCAS:n valmistautuminen superfinaaliin alkaa huhtikuun lopulla parin yhteisharjoituksen viikkotahdilla. Superfinaalit pelataan Liettuan Klaipedassa 21.-24.5. II divisioonasta finaaleissa on kahdeksan parasta joukkuetta, samalla kun I divisioona ottelee seitsemän parhaan joukkueen kesken. Finaaleissa mitataan WCAS:n ja sen pelaajien taso Pohjois-Euroopan parhaita joukkueita vastaan.