Arvoituksellisissa tunnelmissa Espoo Unitedin kimppuun

8.11.2017

Arvoituksellisissa tunnelmissa Espoo Unitedin kimppuun

Kadoksissa ollutta taistelutahtoa etsitään Pohitullissa Espoo Unitedia vastaan torstaina 9.11. klo 18.30 alkaen. Kuva: Studio FotoMika

Pohitullissa valmistaudutaan torstain kotiotteluun normaalia levottomimmissa tunnelmissa. Korihait käväisi Kauhajoella hakemassa kunnon selkäsaunan (118-76) ja tämän jälkeen myös pelaajarintamalla on tapahtunut liikehdintää. Niin kuin myös tätä ennenkin.

Petokalaa vastaan astelee Espoo United. Joukkue, joka rökitti ukilaiset sarja-avauksessa, mutta tämän jälkeen heillä alkoi pitkä kuiva kausi. Homma alkoi uudelleen pelittämään viime peleissä ja voittosarake on paisunut. Viimeisimpänä päänahkana Joensuun Kataja ja vieläpä vieraskentällä.

-Espoo on pelannut viime aikoina hyvin ja heillä on itseluottamus kohdillaan. Meillä taas on aikamoinen parantamisen paikka viime pelistä, Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula ennakoi.

Korihait seilaa neljän pelin tappioputkessa. Kahdessa viime pelissä taistelutahto ei ole välittynyt katsomoon. Tämä mietityttää myös pääkoutsia.

-Paljon on katseltu pelejä ja mietitty, mihin se kaikki intensiteetti ja yhteispeli hävisi, Nikula huokaili.

Jo viime kaudella divarissa kovaa jälkeä tehnyt Omar Calhoun on pystynyt myös liigatasolla venyttämään korisukkaa ja mies on pistetilaston kakkosena 21,2 pinnan keskiarvolla.

Konkari Jeb Ivey pääsee ajoittain lähelle entistä huipputasoaan ja Samuel Haanpää on ollut kotimaisen osaston kovin lenkki.

Korihaiden kokoonpanossa on vielä kysymysmerkkejä torstain suhteen. Kenney Funderburk saapuu Uuteenkaupunkiin keskiviikkoillalla ja vielä keskiviikkoaamulla ei pelilupa ollut Ukrainasta saapunut. Jos Funderburkin pelilupa ei ilmesty ajoissa paikalle, Chaz Williams hyppää kokoonpanoon.

Deng Dengin korvaajaksi on ollut useampi ehdokas, mutta vielä asiasta ei ole tiedotettavaa ja torstain pelissä ei varmuudella ole toista uutta pelaajaa mukana.

Korihait-Espoo United torstaina Poharilla kello 18.30 alkaen.