BC Nokia toistamiseen vahvempi ratkaisuhetkillä

19.04.2015

BC Nokia toistamiseen vahvempi ratkaisuhetkillä

Korihait ja BC Nokia kävivät jälleen tiukan väännön finaalisarjan toisessa osaottelussa Nokialla. Korihait taisteli heikon alun jälkeen itsensä johtoasemaan, mutta kotijoukkue väänsi ratkaisuhetkillä muutaman tärkeän korin ja siirtyi otteluvoitoissa 2-0 johtoon lukemin 92 – 85 (50-45).

Ottelun alku oli tasainen ja viiden minuutin pelin jälkeen oltiin tilanteessa 9-7. Tämän jälkeen kotijoukkue nosti kierroksia ja Korihait oli hätää kärsimässä. Muutamalla onnistuneella kolmosella ero kasvoi nopeasti yli kymmenen pisteen ja ensimmäiselle tauolle lähdettiin Nokian johtaessa 29-17. Toisen neljänneksen alussa ero kasvoi pahimmillaan 15 pisteeseen (38-23) Korihaiden hyökkäyspelin yskiessä ja puolustuksen vuotaessa. Kuudentoista peliminuutin jälkeen oltiin tilanteessa 46-32, mutta tämän jälkeen Korihait sai puolustuksessa muutaman stopin ja sitä kautta myös hyökkäys alkoi kulkea. Elias Valtonen toi Korihait kolmosellaan kymmenen pisteen päähän, heti perään hän torjui Joni Harjulan heiton ja upotti jälleen kolmosen ja tilanne oli kaventunut lukemiin 48-41. Nokian Nikola Jeftic kasvatti eron yhdeksään, mutta Mikko Jalosen ja Marcus Vanin kakkosilla lähdettiin puoliajalle viiden pisteen kotijohdossa. Tässä vaiheessa Korihaiden parhaat pistemiehet olivat Marcus Van (11/5) ja Mikael Herbert (10/3).

Toisen puoliajan alussa Nokia kasvatti hieman johtoaan, mutta erän puolivälin jälkeen Niko Malinen siirsi Korihait kahdella peräkkäisellä kolmosella ensi kertaa johtoon lukemissa 58-60. Erän lopussa kotijoukkue nousi jälleen johtoon ja viimeiseen erään lähdettiin neljän pisteen kotijohdossa (66-62). Viimeisen neljänneksen alussa Korihait nousi Nigel Mooren ja Marcus Vanin koreilla tasoihin ja alkoi hermoja raastava vääntö ottelun voitosta. Tilanteesta 66-66 mentiin johtoaseman vaihdellessa vuorotellen lukemiin 80-79. Tässä vaiheessa peliaikaa oli jäljellä vajaat kolme minuuttia. Pari minuuttia ennen loppua Nikola Jeftic pamautti donkillaan kotijoukkeen kolmen pisteen johtoon ja Daniel Bailey kasvatti hyökkäyslevypallosta johdon viiteen pisteeseen, kun aikaa oli jäljellä puolitoista minuuttia. Mikko Jalonen nosti Korihait vapareillaan kolmen pisteen päähän, mutta Jay Threatt upotti toiseen päähän kolmosen ja ero kasvoi kuuteen pisteeseen. Mikko Jalonen kavensi eron vielä neljään pisteeseen (87-83), mutta Korihaiden joutuessa rikkomaan kotijoukkueen käsi ei tärissyt vapariviivalta ja näin BC Nokia kuittasi toisen voiton seitsemän pisteen erolla.

Mikko Jalonen nousi kentän Korihaiksi 26 pisteellä (FotoMika)

Mikko Jalonen nousi kentän Korihaiksi 26 pisteellä (FotoMika)

Korihaiden parhaana palkittiin 26 pistettä heittänyt Mikko Jalonen. Muutaman päivän pahoista vatsavaivoista kärsinyt Marcus Van oli hieman normaalia vaisumpi, mutta keräsi tehoikseen kuitenkin 17 pistettä ja 11 levypalloa. Vanin pelaaminen oli pelipäivän aamuna vielä epävarmaa, mutta lopulta mies vääntäytyi väkisin kentälle. Mikael Herbert (13/3) ja Nigel Moore (10/5) pääsivät kaksinumeroisille pisteille. Korihaiden sytyttäjät Niko Malinen (7 p) ja Elias Valtonen (6 p) upottivat molemmat kaksi kolmosta. Virhevaikeuksista kärsineen Adrien Colemanin saaliiksi jäi kuusi pistettä. Nokian paras pistemies oli 25 pinnaa heittänyt Nikola Jeftic, jonka lisäksi ratkaisuhetkillä erottuivat Joni Harjula (21 p) ja Daniel Bailey (16 p).

Nokian hallissa tunnelma nousi lähes avausottelun tasolle ja Korihaitkin oli saanut taakseen hurjasti kannustaneet, yli sata uusikaupunkilaisfania. Ottelusarja jatkuu Pohitullissa keskiviikkona 22.4. kello 18.30.