Bisons löi vajaamiehisen Haiparven

6.03.2014

Bisons löi vajaamiehisen Haiparven

Korihait joutui keskiviikkona Loimaalle Bisonsin vieraaksi pahasti vajaamiehisenä, kun Pyry Rainamaa ohella Sami Mäntymaa ja Sami Ikävalko joutuivat jättämään pelin väliin. Bisons ei vajaalukuista Haiparvea säälinyt vaan prässäsi pisteet loppujen lopuksi selvin numeroin, 95 – 61 (50-32).

Bisons aloitti ottelun todella väkisin ja painosti Korihait jatkuvasti ahtaisiin paikkoihin. Tilanne oli parissa minuutissa 7-0 ja Korihait oli pakotettu ensimmäiselle aikalisälle. Ensimmäisen erä puolivälissä Korihait nousi kuitenkin vielä peliin mukaan ja kavensi tilanteeksi 16-13. Bisons meni erän lopussa taas menojaan kolmen kolmosen säestämänä ja erä päättyi lukemiin 29-18. Ensimmäisen kympin hahmo oli kolme kolmosta ja 13 pistettä erän aikana upottanut Ville Mäkäläinen. Toisen erän alussa Korihait nousi takaisin iskuetäisyydelle lukemiin 34-27, mutta Bisons kuittasi Matti Nuutisen ja Carl Lindbomin kolmosilla eron taas kymmenen pisteen paremmalle puolelle. Bisons vei erän toisen puolikkaan lukemin 13-5 ja puoliajalle mentäessä ero oli kasvanut 18 pisteeseen. Toisen puoliajan alussa ero säilyi muutaman minuutin parissakymmenessä pisteessä, mutta sen jälkeen Bisons kasvatti eron lähelle kolmeakymmentä pistettä ja loppuaika oli enemmän tai vähemmän pelailua.

Korihaiden parhaana palkittiin 17 pistettä pussittanut Lamont Mack, mutta selvästi paremmin esiintyivät Chace Stanback (16/9) ja erityisesti yritteliäästi pelannut Niko Malinen (15 p). Normaalia enemmän peliaikaa saaneet Jalmari Salaterä (4 p) ja Aleksi Peltonen (3 p) pelasivat myös erittäin pirteästi ja rohkeasti. James Padgett otti yksitoista levypalloa, mutta jäi Bisonsien puristuksessa kuuteen pisteeseen. Mikko Jalonen joutui Sami Ikävalkon puuttuessa kantamaan normaalia enemmän vastuuta pelinjohtamisesta ja oli jatkuvasti kahden vastustajan puristuksissa. Vasta B-juniori-ikäiset Elias Valtonen ja Eero Lehtonenkin pääsivät muutamaksi minuutiksi kentällä ja pelasivatkin rohkeasti ja yritteliäästi.

Sami Mäntymaa oli sairastumisen vuoksi sivussa ja Sami Ikävalko puolestaan loukkasi tiistain harjoituksissa sormeaan eikä myöskään pystynyt ottelussa pelaamaan. Molempien pelaaminen lauantain Vilpas pelissä on epävarmaa, mutta mahdollista.

Kolmisenkymmentä Korihai-fania oli matkannut Loimaalle ja he tukivat suosikkijoukkuettaan äänekkäästi.

Kolmisenkymmentä Korihai-fania oli matkannut Loimaalle ja he tukivat suosikkijoukkuettaan äänekkäästi.