Bisons pisteen parempi jännitysnäytelmässä

15.11.2013

Korihait lähti haastamaan ennakkosuosikki Bisonsia Loimaalle perjantaina. Korihait onnistui pelisuunnitelmassaan hyvin ja oli lähellä yllättää kotijoukkueen. Rutinoituneempi Bisons oli loppuhetkillä kuitenkin tarkempi ja vei ottelun jännittävien vaiheiden jälkeen Antto Nikkarisen vapaaheitolla lukemin 86 – 85 (49–44).

Korihait johti ottelu muutaman ensi minuutin, kunnes ensimmäisen erän puolivälissä Bisons siirtyi kuuden pisteen johtoon. Korihait kuroi eron kiinni, mutta Carl Lindbomin kahdella kolmosella Bisons vei ensimmäisen erän luvuin 23–19.  Korihait kiri tämänkin johdon kiinni ja meni uudelleen johtoon toisen erän puolivälin paikkeilla. Erän loppu oli jälleen kotijoukkueen hallintaa ja tauolle siirryttiin viiden pisteen kotijohdossa. Kolmas erä oli Korihailta ottelun heikoin ja Bisons johti ottelua parhaimmillaan kymmenellä pisteellä lukemissa 79–69. Viimeiseen erään lähdettäessä eroa oli kahdeksan pistettä.

Korihait alkoi kuroa eroa tasaisesti pienemmäksi ja reilu minuutti ennen loppua vierasjoukkue siirtyi pitkästä aikaa johtoon Chace Stanbackin neljällä peräkkäisellä vapaaheitolla, lukemissa 83–85. Seuraavassa hyökkäyksessä Mikko Jalosen heitto torjuttiin ja Bisons sai hakea tasoitusta kun peliaikaa oli jäljellä minuutin verran. Nelisenkymmentä sekuntia ennen loppua Antto Nikkarinen tasoitti ottelun lay upillaan ja sai päälle vielä vapaaheiton. Nikkarisen vapari meni kuitenkin ohi ja Korihait pääsi tavoittelemaan johtokoria. Bisonsin onnistui puolustamaan Korihaille 24-sekunnin rikkomus ja pallo siirtyi kotijoukkueelle, kun peliaikaa oli jäljellä 17 sekuntia.  Pallo pelattiin aikalisän jälkeen jälleen Antto Nikkariselle, jota James Padgett rikkoi hieman kevyeltä näyttäneellä virheellä, kolme sekuntia ennen loppua. Nikkarinen laittoi ensimmäisen vapaaheiton kylmänviileästi sisään ja toisen yhtä kylmänviileästi tahallaan ohi. Josh Dollard sai tilanteesta levypallon, mutta ei päässyt enää yrittämään kunnon heittoa ja Korihaiden yllätys jäi syntymättä.

Korihait pelasi ottelussa kenties kauden parhaan vierasottelunsa ja päävalmentaja Ari Mikkola oli syystäkin tyytyväinen ottelun jälkeen. ”Nyt ottaa päähän, mutta varmasti tässä illan mittaan osaan jo arvostaakin tätä suoritusta”, tunnusti Mikkola. ”Meillä oli hyvä mahdollisuus hakea tänään voitto matkarasituksesta kärsineestä Bisonsista, eikä se kauas jäänyt. Toisaalta se ei paljoa lohduta, kun sarjapisteitä tästä ei kuitenkaan saanut”, jatkoi Mikkola.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa eniten keskustelua herätti ottelun tuomaritoiminta ja varsinkin ottelun viimeinen tilanne, jossa James Padgettille vihellettiin virhe todella köykäisin perustein. Molemmat valmentajat kuitenkin taitavasti väistivät toimittajan kysymykset aiheesta ja suurempi poru aiheesta jäi virallisen osuuden ulkopuolelle.

Korihait pelasi ottelussa hyvää joukkuepeliä ja ennen kaikkea joukkueen nopeat hyökkäykset onnistuivat paremmin kuin pitkään aikaan. Josh Dollard oli tuttuun tyyliinsä Korihaiden tehokkain 25 pisteellä ja seitsemällä levypallolla. Sami Ikävalko ja Mikko Jalonen onnistuivat myös hyvin, Ikävalkon tehdessä 18 ja Jalosen 13 pistettä. James Padgett merkkautti tupla-tuplan (10/10) ja virhevaikeuksissa ollut Chace Stanback teki myös kymmenen pistettä. Myös kauden toisen ottelunsa pelannut Niko Malinen onnistui ja teki seitsemän pistettä. Korihaiden parhaan plusmiinus-saldon (+10) kerännyt Sami Mäntymaa teki kaksi pinnaa. Bisonsista Ralph Sampson, Frank Williams, Mikko Koivisto ja Tuukka Kotti pääsivät yli kymmenen pisteen.

Korihaiden seuraava ottelu pelataan keskiviikkona Pohitullissa, jolloin UrhoTV:n televisioimassa ottelussa vastaan asettuu Bojan Sarcevicin johtama Kauhajoen Karhu.