Ei helpotusta tappioputkeen, Karhulle voitto Kauhajoella

1.02.2017

Ei helpotusta tappioputkeen, Karhulle voitto Kauhajoella

Panu Peltokangas onnistui keskiviikkona Kauhajoella. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Keskiviikkoillan otteluun köröteltiin Kauhajoelle Karhu-metsälle, ensimmäisen vierasvoiton saalistukseen. Tasaisena alkanut ottelu toisti kuitenkin jo totuttua kaavaa; alun tsemppi suli lopullisesti toisella puoliajalla ja Karhu otti varman voiton loppulukemin 95-72.

Keltapaitojen vahvistukset tulivat tänään pikemminkin kotoSuomesta kuin merten takaa. Nilkkavammasta säikähdyksellä selvinnyt Mikael Herbert säkitti 15 pinnaa, vierasjoukkueen parhaaksi rankattu ja pirteämpiä otteita pitkästä aikaa esitellyt Panu Peltokangas kasasi pisteitä 12 ja kaappasi 5 levypalloa. Myös Aapeli Alanen oli kotimaisista pelureista pelituulella ja onnistui hyvin, pistesaldona 9. Tuore vahvistus Gary Johnson oli amerikkalaispelaajista illan onnistuja, saaden Herbertin tapaan kasaan 15 pistettä. Tilastoja pääse vertailemaan tarkemmin täältä.

Panu Peltokangas harmitteli haipaitojen runsasta menetysten määrää.

– Ihan kohtalainen alku meiltä ja palloscreenipuolustuksessa onnistuttiin ihan hyvin. Menetyksiä vaan tuli liikaa, ensimmäisellä jaksolla jo 12 ja koko pelissä 20. Ensimmäinen puoliaika oli taas ihan ok, mutta kun kolmas jakso alkaa ja kaveri laittaa vähän kaasua, me jäädään ihan jalkoihin, Peltokangas lausui.

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula löysi myös pelin alkupuoliskolta positiivisia asioita.

– Heittoprosentit olivat alussa hyviä ja saatiin heitot niistä paikoista, kun pitääkin saada.

Vahvistustensa tekemiseen Nikula ei ollut tyytyväinen.

– Sarja on niin kova, että kyllä heiltä pitäisi voida odottaa enemmän ratkaisuja, ja nimenomaan hyviä sellaisia, hän tuskisteli.

Edessä häämöttäviin karsintoihin koutsi otti kantaa toiveikkaasti.

– Kyllä tietysti päätavoite on, että Korisliigaa pelataan jatkossakin. Nyt pitäisi saada kelkka käännettyä ja muutamia voittoja alle. Tosin, 12 ottelua on vielä jäljelläkin, mutta kyllähän se hirvittävän buustin vaatii, jos tästä meinataan kuiville itsemme pelata. Kaikki on tietysti mahdollista.

Karhun valmentaja Sami Toiviainen oli tyytyväinen omiensa otteisiin.

– Tiettyihin asioihin panostettiin, kuten Jalosen ja Hollowayn puolustamiseen ja siinä onnistuttiin hyvin. Korihait oli hyvä ensimmäisellä puoliajalla. Bojan Sarcevic-Austin Hollins on tällä hetkellä kaksikkona kova, toki siihen tarvitaan kaikki muutkin. Koko joukkue pelasi tänään hyvin.

Korihait keskittyy seuraavan viikon ajan harjoitteluun ja jatkaa pelaamista jälleen viikon kuluttua keskiviikkona 8.2. Lapualla, missä vastaan asettuu Kobrat.