Ei pisteitä Kouvolasta

9.10.2019

Ei pisteitä Kouvolasta

Henri Ventoniemen piste-ennätys ei riittänyt tuomaan voittoa Korihaille. Kuva: Vilma Sappinen

Asetelmat

Toissapäivän pohjanoteerauksen jälkeen Korihait lähti metsästämään kauden avausvoittoa Kouvolan Kouvojen kustannuksella. Ennakkoveikkailuissa jopa pudotuspeliviivan alapuolelle veikattu Kouvot on pelannut vasten odotuksia ja kaatanut sarjan kärkipäähän povatut Helsinki Seagullsin ja Tampereen Pyrinnön. Ainoa tappio tuli kauden avauspelissä Salossa Vilpas Vikingsiä vastaan.

Rinnakkaislisenssillä Korihaissa pelaavat Johan Kotavuo ja Aku Haikonen sekä juniorit Tommi Lehtonen ja Eemil Wahlbäck puuttuivat kokoonpanosta. Kouvojen kokoonpanosta puuttui Kalle Kalin, Ilmari Toikkanen ja Oscar Storgård.

Matsin kulku

Korihaiden ensimmäisen hyökkäyksen onnistumisen jälkeen Kouvot oli kentän kuningas ja latoi tappavalla tarkkuudella pelitilanneheitot sisään. Samalla kun Korihait menetti palloa omassa päässään, karkasi Kouvot ensimmäisen jakson puolivälissä jo 30-11 johtoon. Henri Ventoniemien kentälletulon jälkeen Korihait sai peliinsä lisää aktiivisuutta ja sai hieman kavennettua Kouvojen johtoa ensimmäisen jakson päätteeksi.

Korihaiden suomalaispelaajat pitivät toisen neljänneksen alussa energiat ylhäällä ja varsinkin Ventoniemi oli oivassa vedossa. Kouvojen puolelta Severi Kaukiainen oli tehokas ja käytti vapaat heittopaikat hyväkseen nakuttamalla ensimmäisellä puoliajalla 14 pinnaa. Korihait onnistui tyydyttävästi tekemään koreja nopeista hyökkäyksistä, mutta puolustuspäässä skriinitilanteet tuottivat jälleen harmaita hiuksia valmennusjohdolle. Puoliajalle lähdettiin Kouvojen 57-40 johdosta.

Kolmannen neljänneksen aikana Kouvojen lopullinen irtiotto tapahtui, kun kotijoukkue lisäsi johtoaan 12 pisteellä taukojohdosta. Viimeinen jakso oli pelailua, josta ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa. Kouvot otti kauden kolmannen voittonsa selvin lukemin 108-75.

Tilastoykköset

Korihait: Henri Ventoniemi 23/4/1, Casey Benson 14/6/7, Vesa Heinonen 12

Kouvot: Duke Shelton 20/8/3, Severi Kaukiainen 16/5 syöttöä, Derrick Barden 15/7/2

Koko tilastorivi löytyy täältä.

Ottelun hai

Penkiltä otteluun tullut Henri Ventoniemi oli Bensonin ohella ainoa puhtaat paperit saanut haipeluri. Välittömästi kentälle tullessaan Ventoniemi toi tehoja hyökkäyspäähän ja oli niskan päällä omassa matchuppissaan viime kauden haipeluri Mika Nuolivirtaa vastaan. Lopputuloksena Ventoniemi teki oman Korisliigauransa piste-ennätyksensä 23 pistettä. Lisäksi Ventoniemi otti neljä levypalloa, antoi syötön ja otti riiston.

Korihait jatkaa otteluitaan vieraskentillä, sillä joukkue matkustaa maanantaiksi itärajalle Joensuun Kataja Basketin vieraaksi. Ottelu alkaa 18:30, mutta ottelu on osa Elisa Viihde Sportin Korismaanantai-formaattia, jonka lähetys alkaa studio-osuudella klo 18:00.