Ei yllätyksiä keskiviikkoillassa, Seagulls Korihaita parempi

15.02.2017

Ei yllätyksiä keskiviikkoillassa, Seagulls Korihaita parempi

Vaikka haiparvi uiskenteli toiveikkain mielin Helsingin lokkilaumaa vastaan keskiviikkoiltana, ei ottelu tarjonnut lopulta suuriakaan yllätyksiä. Sarjakärki Seagulls liihotteli vierasjoukkueen loppupuoliskon lähentelyistä huolimatta voittoon lukemin 80-73 (40-32).

Ottelu alkoi Korihailta pirteästi. Joukkueen kapteeni Mikko Jalonen oli erityisen tarkalla tuulella ja säkitti jo ensimmäisen kympin aikana jopa 16 pistettä. Reippaan alun ansiosta ensimmäisellä tauolla käytiin parin pinnan johdossa 18-20. Myös toinen jakso oli hyvää peliä, kunnes keskittyminen herpaantui jakson loppupuolella ja lokit kaarsivat 7-0 runilla ohi ja olivat puoliajalle mentäessä 40-32 johtoasemassa.

Kolmannen jakson Seagulls aloitti myös napakasti samalla kun petokala uinui vielä puoliaikalevon jälkimainingeissa. Jo ensimmäisellä puoliskolla 21 pinnaan paiskonut Jalonen onnistuttiin pysäyttämään ja perinteisesti haastava kolmas neljännes menikin suvereenisti lokkien nimiin 23-11 haipaitojen kärsiessä virhevaikeuksista. Viimeiselle kympille lähdettiin jo kotijoukkueen tuntuvassa johdossa 63-43.

Jostain hainhampaaseen kaivettiin kuitenkin vielä terävyyttä ja kotijoukkue pantiin töihin ihan ottelun loppumetreille saakka. Parinkymmenen pisteen takaa-ajoasemasta noustiin muutama sekunti ennen loppusummeria enää viiden paunan päähän, mutta lopulta aika ei ollut vieraiden kirin puolella ja Raymond Cowells III viimeisteli helsinkiläisten voittolukemiksi 80-73.

Mikko Jalonen kantoi kapteeninvastuunsa esimerkillisesti. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Vahvasti pelannut Mikko Jalonen kantoi vastuuta erityisesti päävalmentaja Jarno Nikulan jäätyä loppuviikoksi sairauslomalle.

– Ei Nikulan poissaolo minusta tänään merkittävästi vaikuttanut peliin. Jerry (Lee) on kuitenkin koko ajan ollut mukana ja tietää kuviot, kuten pelaajatkin, ja tästä saatiin jo eilen kuulla. Pidemmässä juoksussa varmasti päävalmentajan poissaolo alkaisi vaikuttaa enemmän, mutta meidän kaltaisen kokeneen joukkueen yksittäinen peli ei vielä siihen kaadu, Jalonen analysoi.

Kapteeni oli myös suhteellisen tyytyväisen oloinen joukkueensa taistelevaan asenteeseen.

– Aloitettiin vahvasti ja pelattiin hyvää ja vapautunutta joukkuepeliä. Toisen jakson ihan loppu ja kolmas jakso olivat meiltä huonompia ja Seagulls sai siinä revittyä ratkaisevan eron. Ei lopetettu taistelua kuitenkaan ja lähelle päästiin, mutta hiukan ehkä näennäinen loppukiri sitten kuitenkin, Jalonen pohdiskeli.

Ottelun tilastot löytyvät kokonaisuudessaan täältä.

Korihait jää nyt viikon mittaiselle pelitauolle ja jatkaa pelaamista seuraavan kerran kotihallissa Uusikaupunki 400 -Areenalla keskiviikkona 22.2. klo 18.30, kun vastaan rymistelee kovakuntoinen Karhu Kauhajoelta.