Elias Valtonen EM-kisoissa, Junnu Lee valmistautuu MM-kisoihin

23.08.2014

Korihaiden paidassa syksyllä toisen kautensa aloittava Elias Valtonen edustaa parhaillaan Suomea alle 16-vuotiaiden EM-kisoissa Latviassa.

Suomi kohtasi alkulohkossaan koripallon suurmaat Serbian, Turkin ja Liettuan. Kaikisssa kolmessa ottelussa vastustaja osoittautui paremmaksi ja Suomen urakka jatkuu näin ollen alemmassa jatkosarjassa, jossa se kohtaa Kreikan, Tanskan ja Ukrainan. Laiturina pelaava Elias Valtonen oli ensimmäisessä ottelussa Suomen avausviisikossa ja on saanut vastuuta keskimäärin vajaat 18 minuuttia, saalistaen noin kolme pinnaa ja levypalloa ottelua kohden. Suomen pelit jatkuvat jälleen sunnuntaina ja Eliaksen otteita voi seurata osoitteesta http://u16men.fibaeurope.com/en/default.asp

Korihaiden kasvatti ja ammattilaisuraansa Romaniassa jatkava Gerald Lee Jr. puolestaan matkaa ensi viikolla jo kolmansiin perättäisiin arvokisoihin, kun hänet valittiin muutama päivä sitten Espanjan MM-kisoihin lähtevään Susijengiin. Suomi on pelannut kesän aikana kuusi maaottelua, Leen ollessa joukkueen toiseksi tehokkain koritehtailija 13,8 pisteen keskiarvolla. Leen suorituksen arvoa nostaa vielä se seikka että hän pelannut keskimäärin vain vajaat yhdeksäntoista minuuttia, ollen peliaikavertailussa vasta seitsemäs. Suomi pelaa viimeisen valmistavan maaottelunsa lauantaina Ranskaa vastaan ja unelmaottelu USA:n Dream Teamia vastaan on vuorossa viikon päästä launtaina 30.8.