Ennakko: Itsenäisyyspäivänä Kouvot Pohitulliin

5.12.2022

Ennakko: Itsenäisyyspäivänä Kouvot Pohitulliin

Mikael Aalto saa tiistaina painia Kouvojen tuplatorneja vastaan.

Itsenäisyyspäivänä on uusikaupunkilaisille tarjottavana Korisliiga-koripalloilua Uusikaupunki Areenalla, kun Korihait isännöi Kouvolan Kouvoja kello 15 alkavassa ottelussa. Haiparvi otti aiemmin syksyllä kauden avausvoittonsa juuri Kouvoista lukemin 90–81, joten tiistaina olisi oiva mahdollisuus kääntää kurssi pois jumbosijalta.

Kouvojen alkukausi on ollut rikkonainen ja loukkaantumisten sävyttämä. Nyt vihdoin joukkue on kasassa pitkäaikaispotilaita Henri Permantoa ja Joel Mäntystä lukuunottamatta. Hannes Pöllä (12,3/10,8/0,5) ja Ilmari Toikkanen (6,1/7,4/0,9) olivat myös pitkään loukkaantuneina, mutta nyt Kouvojen ”twin-towersit” ovat pelikunnossa ja pitävät huolta omasta korista.

Vahvitusrintamalta Kouvoilta löytyy Korisliigan ylivoimaisesti paras pistemies Deshon Taylor (26,9/3,7/4,1), sarjan kolmanneksi paras levypallopelaaja Austin Butler (17,0/9,5/1,8), Qu Jackson (16,6/6,2/2,0) sekä kesken kauden Vilppaasta siirtynyt Bo Hodges (8,3/4,0/1,7).

Korihait kärsi viime perjantaina kuudennen peräkkäisen tappion Hongan vieraana. Tappio merkitsi sitä, että Korihait on käytännössä kolmen voiton päässä 11:stä sijasta. Bojan Sarcevic ei vielä ollut perjantaina pelikunnossa, mutta toiveissa on saada kapteeni takaisin parketille itsenäisyyspäivänä. Lopullinen päätös Sarcevicin pelikunnosta tehdään ottelun alla.

Päävalmentaja Vasellin sanoin: ”Uki tulee takaisin ja siihen tarvitaan koko yhteisön tuki, kiitos”.

Valmentajien kommentit

Tero Vasell, Korihait:

”Meillä on kasvojen pesun paikka kotikentällä Espoon hölkkäilyn ja passiivisen vierailun jälkeen. Haluamme siis nostaa intensiteetin normaalille tasolle ja sitä vaikeuttamaan tulee vauhdikas Kouvot hurjassa vireessä olevan Taylorin johdolla. Uki tulee takaisin ja siihen tarvitaan koko yhteisön tuki, kiitos.”

Jyri Lehtonen, Kouvot:

”Korihait on hävinnyt muutaman tiukan matsin viime aikoina. Heidän pelaamisensa ja ilmeensä on ollut kuitenkin positiivista. Me ollaan lepäilty ja hoidettu pikkuvammoja. Tämän ottelun jälkeen meidän otteluohjelma mahdollistaa taas täysipainoisen harjoittelun.”

Kokoonpanot

Korihait:

Prince Oduro, Trey Niemi, Aamos Nikula (GTD 25%), Nick Stampley, Elmo Eräkangas, Joni Herrala, Bojan Sarcevic (GTD 75%), Manuel Barnes, Akseli Arvonen, Grant Audu, Quin Cooper, Mikael Aalto.

Sivussa: Jaakko Lahti, Mio Hyvönen, Tommi Lehtonen, Viljami Arvonen

Kouvot:

Austin Butler, Bo Hodges, Emil Uotila, Deshon Taylor, Aarni Korkiatupa, Hannes Pöllä, Daniel Rantapaju, Teemu Kristeri, Ilmari Toikkanen.

Sivussa: Quanterrius Jackson, Veeti Helakorpi, Joel Mäntynen, Henri Permanto

EDIT 6.12. klo 12:20 Jackson OUT, Rantapaju IN

GTD 75% = pelaaja on todennäköisesti mukana ottelussa
GTD 25% = pelaaja on todennäköisesti pois pelistä

Uusikaupunki Areenan erikoisjärjestelyt

Monitoimijatalo Wintterin rakennustöiden takia Uusikaupunki Areenan järjestelyissä on tapahtunut muutoksia, jotka katsojien tulee ottaa huomioon otteluun saapuessa. Areenan parkkipaikat löytyvät ainoastaan jäähallin (Koulupolku 1) pihalta. Sisäänkäynti areenalle tapahtuu kaupungin puoleisesta päädystä ns. ”vanhan sisäänkäynnin” kautta. Otteluinfosta löydät tarvittavat tiedot ottelutapahtuman järjestelyistä.

Korihait – Kouvot tiistaina 6.12.2022 klo 15.00 Uusikaupunki Areenalla. Otteluisäntänä OP Lounaisrannikko. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 14.50 alkaen.