Ennakko: Keskiviikkona Lahteen

18.10.2022

Ennakko: Keskiviikkona Lahteen

Haiparvi lähtee Lahteen metsästämään kauden toista voittoaan.

Viime perjantain kiihkeästä väännöstä Uusikaupunki Areenan illassa on tuskin ehditty kunnolla toipua, kun Korihait jatkaa otteluitaan tällä viikolla. Syyslomaviikon huipennusta joudutaan odottamaan lauantaille, mutta sitä ennen Haiparvi matkustaa keskiviikkona Lahti Basketballin vieraaksi.

Lahti on aloittanut kauden kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. Voitot tulivat Tapiolan Hongasta avauskierrokselta ja hurmosottelusta Kotkasta. Tappiot puolestaan tulivat Kouvoille kolmella pisteellä ja viime lauantaina 18 pisteen kotitappio Katajaa vastaan.

Joukkueen kotimainen runko on pysynyt lähes samana jo kolmen kauden ajan. Täksi kaudeksi merkittävimmät muutokset olivat Ville Karvosen lopettaminen ja Aleksanteri Aholan siirtyminen Bisonsiin. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus puolestaan on HBA-Märskyssä viime kaudet pelannut 19-vuotias Ville Tolonen (1,8/1,5/0,8). Ulkomaalaispelaajista eniten korisukkaa on koetellut takamies Michael Ertel (20,3/4,8/3,3). Sarjan neljänneksi paras pistemies on ahkera kaukoheittäjä, sillä hänen kädestään lähtee keskimäärin 7,5 kolmosyritystä ottelua kohden. Osumatarkkuus on myös kova 50%. Vauhtia Lahden takakentälle tuo myös 188-senttinen Devon Thomas (13,7/4,0/7,0). Voitokkaassa Kouvot-ottelussa Thomas pussitti 27 pinnaa heittäen peräti 18 kakkosta osuen niissä 12:ssa. Thomas ei kuitenkaan edellisessä ottelussa pelannut ja hänen pelaamisensa keskiviikkona on ennakkotietojen perusteella epätodennäköistä, kuin myös laituri Trejon Jacobin (10,7/5,3/2,3) pelaaminen.

Viime kaudella Korihait ja Lahti Basketball kohtasivat toisensa neljä kertaa molempien voittaessa kotiottelunsa.

Valmentajien kommentit

Pieti Poikola, Lahti Basketball:

”Käymme läpi haastavia aikoja. Pelaajien ja valmentajien on pystyttävä parantamaan. Toteutuksen on oltava tarkempaa molemmissa päissä kenttää. Kahden heikon kotipelin jälkeen hieno kotiyleisömme ansaitsee enemmän. Korihait on mielenkiintoinen ryhmä. Sarcevic dominoi peliä ja on todella vaarallinen palloscreenien käyttäjä viimeistellen itse ja ruokkien muita. Katajan palloscreen-klinikasta saimme paljon videomateriaalia. Nyt meidän pitää pystyä omaksumaan sieltä avainasiat Korihaiden pysäyttämiseksi.”

Tero Vasell, Korihait:

”Keskittyminen ollut KTP-pelin jälkeen puolustuksessa, jossa meidän vaan yksinkertaisesti on oltava parempia saadaksemme voittoja. Tähän saadaan erinomaisen iso haaste, kun matkaamme Lahteen ja kohdataan vauhdikas ja aktiivinen kotijoukkue. Levypallot ja siirtymäpelaaminen tulee olemaan iso painopiste.”

Kokoonpanot

Lahti Basketball:

Arttu Saarijärvi, Michael Ertel, Henri Ventoniemi, Eemi Luukkonen, Karl Gamble, Eetu Lähdetniemi, Ville Tolonen, Mirko Laitinen, Erik Sajantila, Roi Byman, Jan-Viljam Homanen, Ricky Waxlax.

Sivussa: Devon Thomas, Trejon Jacob

Edit. 19.10.  Jacob sekä Thomas out, Ventoniemi, Laitinen ja Byman kokoonpanossa.

Korihait:

Prince Oduro, Trey Niemi, Nick Stampley, Elmo Eräkangas, Joni Herrala, Jaakko Lahti, Bojan Sarcevic, Manuel Barnes, Grant Audu, Quin Cooper, Mikael Aalto.

Sivussa: Aamos Nikula, Akseli Arvonen, Mio Hyvönen, Tommi Lehtonen

GTD 75% = pelaaja on todennäköisesti mukana ottelussa
GTD 25% = pelaaja on todennäköisesti pois pelistä

Lahti Basketball – Korihait keskiviikkona 19.10.2022 klo 18.30 Lahti Energia Areenalla. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 18.20 alkaen! Virallinen vieraskisakatsomo Ravintola Kirstassa.