Ennakko: Kinkunsulattelut Kouvolassa

27.12.2021

Ennakko: Kinkunsulattelut Kouvolassa

Jalen Jackson pelasi ensimmäisen ottelunsa Korihaiden paidassa juuri Kouvoja vastaan. Debyytissään hän heitti 15 pistettä. Kuva: Eero Siivonen

Korisliigan joulutauko on vietetty, ja on aika palata takaisin sorvin ääreen. Runkosarjan loppukiri alkaa tiistaina, jolloin Uudenkaupungin Korihait (2-14) matkaa Kouvolaan Kouvojen (11-5) vieraaksi.

Sarjan nuorin joukkue Kouvot oli ennakkoarvioissa yksi mielenkiintoisimmista joukkueista tälle kaudelle. Sitä he myös ovat olleet, sillä joukkue on tällä hetkellä sarjassa kolmantena.

Jatkosopimuksen kovolalaisjoukkueen kanssa tehnyt Jyri Lehtosen on saanut joukkueen pelaamaan vauhdikasta ja voittavaa koripalloa. Suomalaispelaajista katseet kiinnittyvät sentteri Hannes Pöllään (8,4/5,6/0,1), takamies Tuomas Hirvoseen (7,0/2,5/4,1), Henri Permantoon (6,6/1,9/1,1) ja Joel Mäntyseen (4,3/2,4/0,6).

Joukkueen paras pistemies on Amir Hinton (21,2/6,5/1,9), joka on koko liigan toiseksi paras skoraaja. Deshon Taylor käytti sopimuksessaan olleen ulosostopykälän ja siirtyi Unkariin. Hänen tilalleen joukkueeseen hankittiin Robert ”Trey” Hall, joka pelasi viime kaudella kaksi peliä Korihaissa. Alkukauden hän pelasi divari A:n kärkiseura ToPossa. Kolmessa pelissä Hall on tehnyt tehot 11,0/2,7/1,7. Muut vahvistukset ovat austalialainen Makuach Maluach (9,6/3,8/0,9) ja kanadalainen Isiah Osborne (16,8/5,2/2,2).

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen oli tiukka. Uusikaupunki Areenalla pelattu peli päättyi lopulta Kouvojen kahden pisteen voittoon (78-76). Korihait johti ottelua kaksi minuuttia ennen loppua kolmella pisteellä, mutta Osbornen kaksi huimaa kolmosta nosti Kouvot kuin salamaniskusta johtoon. Korihaiden Jalen Henry sai vielä viimeisellä sekunnilla mahdollisuuden heittää voittoheiton kaaren takaa, mutta se meni ohi.

Valmentajien kommentit

Jyri Lehtonen, Kouvot:

”Korihait laittoi meidät ahtaalle viime kohtaamisessa. Bojan luo paikkoja ja ympärillä riittävästi heittäjiä sekä kokoa. Me yritetään saada tempo ja kilpaileminen ylös näissä parissa valmistavassa treenissä. Viimeinen tiukka rypistys, tammi- ja helmikuussa on hienosti aikaa harjoitella.”

Jarno Nikula, Korihait:

”Kouvot pelannut hienon kauden tähän mennessä. Kouvojen kovia korintekijöitä saatava hidastettua ja pelattava joukkueena molemmissa päissä kenttää.”

Kokoonpanot

Kouvot:

Makuach Maluach, Isiah Osborne, Tuomas Hirvonen, Robert Hall, Joel Mäntynen, Aarni Korkiatupa, Hannes Pöllä, Aapeli Syrjämäki, Teemu Kristeri, Henri Permanto.

EDIT klo 12:43: Hinton out

Sivussa: Amir Hinton, Oscar Storgård, Ilmari Toikkanen

Korihait:

Aamos Nikula, Atte Perttu, Bojan Sarcevic, Manuel Barnes, Sebastian Lindberg, Mio Hyvönen, Tommi Lehtonen, Mitchell Smith, Jarett Croff (GTD 25%), Jalen Jackson.

EDIT klo 12:43: Hyvönen in

Sivussa: Jaakko Lahti, Akseli Arvonen, Samuel Valtonen

Kouvot – Korihait tiistaina 28.12.2021 klo 18.30 Jatke Areenalla. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 18.20 alkaen!