Ennakko: Kobrat vastassa coach Nikulan sadannessa Korisliiga-ottelussa

19.10.2021

Ennakko: Kobrat vastassa coach Nikulan sadannessa Korisliiga-ottelussa

 

Huippupelinrakentajat kohtaavat keskiviikkona, kun Bojan Sarcevicin Korihait isännöi Antto Nikkarisen Kobria. Kuva: Eero Siivonen

Uudenkaupungin Korihait (0-4) lähtee keskiviikkona metsästämään kauden avausvoittoa, kun Uusikaupunki Areenalle luikertelee Kobrat Lapualta (1-3). Korihait löytyy sarjataulukon viimeiseltä sijalta, Kobrat puolestaan sijalta kymmenen.

Kymmenettä kautta Korisliigassa pelaava Kobrat otti avausottelustaan voiton Kataja Basketista, mutta sen jälkeen joukkue on hävinnyt kolme edellistä otteluaan. Tappiot ovat tulleet Lahti Basketballille (84-96), Kauhajoelle (55-72) ja Vilppaalle (87-96). Korihaiden edellinen ottelu oli viime viikon keskiviikkona Tampereella. Haiparvi esitti hyvää taisteluilmettä, mutta voittoon asti se ei riittänyt, sillä Pyrintö voitti 96-90.

Kobrien hyökkäystä johtaa jälleen syöttökone Antto Nikkarinen (3,0/2,0/4,3). Vaikka tilastot eivät aivan ole vielä odotetun tasolla, Nikkarinen on lapualaisten pelin ehdoton sielu. Runkopelaajista Juho Lehtoranta (3,3/2,8/1,3) ja Jussi Turja (2,0/1,3/0,3) jatkavat Kobrissa ja ovat parhaimmillaan vaarallisia heittäjiä.

Uusina pelaajina Kobrien paidan pukee tällä kaudella Korihaista tuttu Justus Kilpinen, joka ei ole vielä tällä kaudella pelannut loukkaantumisen takia. Nuorta taitoa joukkueeseen tuo Jyväskylä Basketball Academystä tulleet takamies Henry Boyd (2,0/0,3/1,3) ja laituri Chrysostom Chukwuma (3,5/0,8/0,5).

Kobrien ulkomaalaisosasto näyttää alkukauden perusteella tuttuun tapaan vahvalta. Kokenut ja väkivahva B.J. Raymond (13,8/4,5/1,8) on todellinen matchup-ongelma vastustajilleen. Raymond osaa laittaa palloa kuppiin niin läheltä kuin kaukaa. Muut vahvistukset ovat liigan kolmanneksi paras pistemies Stokley Chaffee Jr. (19,8/8,5/3,0), Christian Lutete IV (18,8/3,5/2,3) ja Andre Wesson Jr. (13,3/5,8/2,5).

Korihait ja Kobrat ovat kohdanneen vuosien saatossa 26 kertaa, joista Korihait on voittanut 10 ottelua. Keskinäisissä peleissä Kobrat on voittanut edelliset neljä ottelua.

Ottelu on Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikulalle sadas Korisliiga-ottelu Korihaiden päävalmentajana. Onnittelut coach Nikulalle merkkipaalusta!

Keskiviikon ottelu on Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikulalle sadas Korisliiga-ottelu päävalmentajana. Kuva: Ville Vuorinen

Valmentajien kommentit

Jarno Nikula, Korihait:

”Kobrilla on kokoa ja liikkuvuutta. Kobria vastaan löydettävä puolustukseen oikeat matchupit. Levypallopelaaminen avainasemassa. ”

Ville Turja, Kobrat:

”Seuraavana vastassa Korihait, joka on ehdottomasti varsinkin kotonaan vaarallinen joukkue kuten harjoitusotteluissa saimme huomata. Bojanin pelintekoa on pystyttävä vaikeuttamaan. Valmistautumisemme on hyvässä vaiheessa ja lähdemme keskittyneinä kohti seuraavaa mahdollisuutta kartuttaa pistepussia.”

Kokoonpanot

Korihait:

Jalen Henry, Aamos Nikula, Unique McLean, Atte Perttu, Bojan Sarcevic, Manuel Barnes, Sebastian Lindberg, Deng Riak, Tommi Lehtonen, Samuel Valtonen.

Sivussa: Koby Thomas, Jaakko Lahti, Akseli Arvonen, Mio Hyvönen

Kobrat:

Chrysostom Chukwuma, Juho Lehtoranta, Antto Nikkarinen, Andre Wesson Jr., Henry Boyd, Jussi Turja, Stokley Chaffee Jr., Christian Lutete IV, B.J. Raymond.

Sivussa: Ville Taipale, Niko Mantere, Justus Kilpinen

Korihait – Kobrat keskiviikkona 20.10.2021 klo 18.30 Uusikaupunki Areenalla. Otteluisäntänä Uudenkaupungin Kultakello. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 18.20 alkaen! Otteluinfon löydät tästä.