Ennakko: Korihait – Lahti Basketball 13.11

12.11.2021

Ennakko: Korihait – Lahti Basketball 13.11

Positiivista virtaa tarvitaan Korihailta ja kotiyleisöltä lauantaina. Kuva: Eero Siivonen

Uudenkaupungin Korihait (0-9) lähtee kääntämään kurssia kohti voittoja lauantaina, kun Korisliiga-kamppailussa vastaan asettuu Lahti Basketball (5-4). Viime viikon tappiollisen Bisons-ottelun jälkeen jokainen joukkueen jäsen on katsonut itseään peiliin ja miettinyt, mitä voisi tehdä paremmin. Muutoksia on tehty ja varmasti tehdään vielä tarvittaessa lisää.

Kolmatta kautta Korisliigassa pelaava Lahti Basketball on yhdeksän ottelun jälkeen sarjassa viidentenä. Joukkue saapuu Uuteenkaupunkiin voitto alla, sillä joukkue otti tunteikkaassa kotiottelussa voiton Kataja Basketista lukemin 84-80. Ottelussa jäädytettiin viime kauteen uransa lopettaneen lahtelaisen Vesa Mäkäläisen pelinumero Lahden Suurhallin kattoon.

Lahden joukkueessa on tunteet olleet edellisen kuukauden aikana vahvasti oinnassa. Joukkueen jäseniä oli osallisena auto-onnettomuudessa lokakuun puolivälin tienoilla, minkä seurauksena Lahti pelasi tovin vajaamiehisenä. Pelaajat näyttivät kuitenkin taistelutahtoa ja Lahti otti kovat voitot BC Nokiasta ja Pyrinnöstä.

Lahden kokoonpano on elänyt viime viikkoina. Brandon Peelin ja Sherwood Brownin sopimukset on purettu ja tilalle ovat saapuneet Vilppaasta ja Kouvoista tuttu Antonio Ballard ja Khalil Iverson. Ballard debytoi viime lauantaina vahvasti tehden 28 pistettä. Iverson saattaa pelata Uudessakaupungissa, mikäli miehen pelilupa saapuu ajoissa. Viime viikkoina sivussa on ollut Admon Gilder (18,8/6,3/1,5) ja Chris Clarke (9,0/9,0/4,5), joista Gilder aloitti joukkueharjoitukset torstaina ja saattaa pelata lauantaina.

Kotimainen runko on pitkälti sama, kuin viime kaudella. Kärkipelaajina häärivät viime vuoden tulokas Ville Karvonen (7,3/3,4/3,3), Korihaista tuttu Henri Ventoniemi (7,9/5,1/3,3) ja parasta kauttaan tilastojen valossa pelaava Ricky Waxlax (12,7/3,1/0,7). Kaksi mielenkiintoista nuorta pelaajaa Lahden ryhmässä ovat 2002-syntynyt Eemi Luukkonen (7,6/2,1/0,7) ja 2001-syntynyt Erik Sajantila (10,2/3,8/1,6).

Lahti Basketball on voittanut kaikki viisi keskinäistä ottelua Korihaita vastaan Korisliigassa. Kauden 2016-17 liigakarsinnassa Haiparvi voitti kahdesta Lahden.

Valmentajien kommentit

Jarno Nikula, Korihait:

”Meidän on pystyttävä vastaamaan Lahden intensiteettiin ja kilpailtava hyvällä tasolla koko 40 minuuttia.”

Pieti Poikola, Lahti Basketball:

”Meillä on käsillä uusiutumisen aika saadessamme lisää pelaajia kokoonpanoon. Heidän sopeutumista helpottaa, että iso osa runkoamme on vienyt konseptia eteenpäin jo puolentoista vuoden ajan. Olemme nyt saaneet hieman myös levätä. Toivottavasti se ja muutama laadukas harjoitus näkyy taas paluuna omaan identiteettiimme. Korihait on nostanut profiiliaan edellisistä kausista. Se tulee näkymään ennemmin tai myöhemmin voittoina, varsinkin jos joukkue pääsee hyödyntämään vahvuuttaan, nopeiden hyökkäysten juoksemista.”

Kokoonpanot

Korihait:

Jalen Henry, Atte Perttu, Jaakko Lahti, Bojan Sarcevic, Manuel Barnes, Sebastian Lindberg, Deng Riak, Tommi Lehtonen, Jalen Jackson.

Sivussa: Aamos Nikula, Akseli Arvonen, Mio Hyvönen, Samuel Valtonen

Lahti Basketball:

Arttu Saarijärvi, Admon Gilder, Robert Bärlund (GTD), Henri Ventoniemi, Eemi Luukkonen, Antonio Ballard, Erik Sajantila, Ville Karvonen, Aleksanteri Ahola, Ricky Waxlax, Khalil Iverson (GTD).

Sivussa: Eetu Lähdetniemi, Chris Clarke, Roi Byman

Korihait – Lahti Basketball lauantaina 13.11.2021 klo 17.00 Uusikaupunki Areenalla. Otteluisäntänä Yara. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 16.50 alkaen! Otteluinfon löydät tästä.