Ennakko: Kouvot lauantaina Uusikaupunki Areenalle

29.10.2021

Ennakko: Kouvot lauantaina Uusikaupunki Areenalle

Bojan Sarcevicilla on mahdollisuus nousta lauantaina kaikkien aikojen syöttöykköseksi ohi Teemu Rannikon. Kuva: Eero Siivonen

Uudenkaupungin Korihait (0-6) jatkaa edelleen ensimmäisen voiton metsästystä. Seuraava mahdollisuus ottaa kauden avausvoitto on lauantaina, kun Kouvolan Kouvot (4-2) saapuu Uusikaupunki Areenalle. Kouvot on sarjataulukossa sijalla kolme.

Sarjan nuorin joukkue Kouvot oli ennakkoarvioissa yksi mielenkiintoisimmista joukkueista tälle kaudelle. Sitä he myös ovat olleet, sillä kuudesta ensimmäisestä pelistä plakkarissa on neljä voittoa. Edellisen ottelun Kouvot hävisi Lapualla selvin lukemin 82-107.

Jyri Lehtosen luotsaamassa kouvolalaisryhmässä on aimo annos nuoruutta, urheilullisuutta, fyysistä kokoa ja myös kokemustakin löytyy. Kokemusta tuo 11. kautensa Korisliigassa pelaava, kuitenkin vain 25-vuotias, Tuomas Hirvonen (7,7/2,5/4,8). Viime kaudella joukkue joutui tukalassa tilanteessa pelamaan suomalaispelaajilla, mutta pelaajat kuten Joel Mäntynen (5,3/2,7/0,7) ja Ilmari Toikkanen (4,3/3,5/0,5) löysivät suomalaisten korisihmisten tietoisuuteen. Loukkaantumisen takia viime kaudella vain kahdeksan peliä pelannut 20-vuotias Henri Permanto (8,0/1,8/1,5) on ollut yksi isoimmista valopilkuista tämän kauden joukkueessa.

Suomalaispelaajista isoin mielenkiinto kohdistuu Yhdysvalloista Suomeen palanneeseen sentteri Hannes Pöllään (8,3/5,5/0,0). Järkälemäinen 211 senttinen Pöllä on Susijengissäkin esiintynyt ja tulee varmasti aiheuttamaan pohdintaa Korihaiden puolustukselle.

Ulkomaalaispelaajat ovat kaikki nuoria, urheilullisia ja nälkäisiä. Joukkueen paras pistemies on ollut laituri Amir Hinton (20,2/6,7/0,7). Muut vahvistukset ovat austalialainen Makuach Maluach (6,3/2,5/0,7), kanadalainen Isiah Osborne (17,5/5,5/2,5) ja Deshon Taylor (13,8/4,3/2,3).

Korihaiden puolelta mielenkiintoa tuo uuden ulkomaalaisvahvistuksen Jalen Jacksonin ensiesiintyminen haipaidassa. Haiparven harjoituksista kantautuvien kommenttien mukaan kyseessä on kunnon pelimies, joten mielenkiinnolla odotetaan miehen kuntoa lauantaina.

Lauantain ottelussa Korihaiden Bojan Sarcevicilla on erinomainen mahdollisuus nousta Korisliigan historian kaikkien aikojen eniten syöttöjä antaneeksi pelaajaksi. Kun kaikki runkosarja- ja pudotuspelit lasketaan yhteen Sarcevcilla on kasassa 2 911 syöttöä. Edellä on ainoastaan Teemu Rannikko 2 920 syötöllä, joten jos Sarcevic antaa lauantaina kymmenen syöttöä, niin hän siirtyy kaikkien aikojen ykköseksi.

Valmentajien kommentit

Jarno Nikula, Korihait:

”Hyvin kauden aloittanut Kouvot pohitulliin. Puolustuksen paluu ja 1-1-puolustus tärkeät teemat.”

Jyri Lehtonen, Kouvot:

”Korihait on Sarcevicin johdolla valmis voittamaan pelejä. Uusi vahvistus on varmasti piristänyt joukkuetta. Meidän pari viimeistä vierasreissua ovat olleet hieman mollivoittoisia, johtuen myös hienosti pelanneista vastustajista. Nyt ollaan hieman rikottu normaaleja harjoittelurytmejä ja katsotaan olisiko sillä vaikutusta?”

Kokoonpanot

Korihait:

Jalen Henry, Aamos Nikula (GTD 75%), Unique McLean, Atte Perttu, Bojan Sarcevic, Manuel Barnes, Sebastian Lindberg, Deng Riak, Tommi Lehtonen, Jalen Jackson.

Sivussa: Jaakko Lahti, Akseli Arvonen, Mio Hyvönen, Samuel Valtonen

Kouvot:

Makuach Maluach, Isiah Osborne, Tuomas Hirvonen, Amir Hinton, Joel Mäntynen, Deshon Taylor, Hannes Pöllä, Ilmari Toikkanen, Henri Permanto.

Sivussa: Oscar Storgård, Aarni Korkiatupa, Aapeli Syrjämäki, Teemu Kristeri

Korihait – Kouvot lauantaina 30.10.2021 klo 17.00 Uusikaupunki Areenalla. Otteluisäntänä Uusikaupunki. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 16.50 alkaen! Otteluinfon löydät tästä.