Ennakko: Lauantaina tunteikas ottelu KTP-Basketia vastaan

3.12.2021

Ennakko: Lauantaina tunteikas ottelu KTP-Basketia vastaan

Kuva: Ella Jalava

Korisliigan maajoukkuetauko on vietetty ja on aika palata jälleen parketille. Korihait (1-11) saa lauantaina Uusikaupunki Areenalle vieraita Kotkasta, kun sarjassa neljäntenä oleva KTP-Basket (7-5) tulee vastaan.

Menneellä viikolla uusikaupunkilainen koripalloperhe koki valtavan suru-uutisen, kun Uudenkaupungin koripallon isä Heikki Wala menehtyi maanantain ja tiistain välisenä yönä vakavaan sairauteen 73 vuoden iässä. Lauantain ottelu tulee olemaan tunteikas varmasti monelle uusikaupunkilaiselle, sillä Wala on vaikuttanut moniin ihmisiin niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Korihait ja KTP-Basket ovat toisilleen rakkaita vihollisia ja etenkin ukilaisille se rakkain. Juuri Walan aikana Korihait ja sen edeltävä UU pelasi kotkalaisten kanssa monia legendaarisia vääntöjä ja kenties ne tärkeimmät merkkipaalut uusikaupunkilaisille on tullut KTP:n otteluista. UU:n kautta aikojen ensimmäinen peli SM-sarjassa pelattiin KTP:tä vastaan 17.10.1981. UU:n kaikki mestaruudet (kaksi Suomen cupin ja yksi Suomen mestaruus) tulivat KTP:tä vastaan ja kautta aikojen 1000. SM-sarjaottelu niin ikään KTP:tä vastaan syksyllä 2008.

Vuosien saatossa Korihait ja KTP-Basket ovat pelanneet keskenään 148 kertaa, joista Korihait on voittanut 52. Maratontaulukossa KTP-Basket on kaikkien aikojen ykkönen otteluissa ja voitoissa. Korihait puolestaan on ottelumäärissä mitattuna neljäs ja voitoissa yhdeksäs.

Korihait kunnioittaa Heikki Walan muistoa pitämällä ennen lauantain ottelun ylösheittoa hiljaisen hetken. Lisäksi pelaajat pitävät lämmittelyn ajan surupaitoja yllään.

Valmentajien kommentit

Jarno Nikula, Korihait:

”Taas mennään. Vastassa KTP, joka antoi meillä ensimmäisessä pelissä isän kädestä. Kotka todella hyvä levypallojoukkue, joten siihen on pystyttävä vastaamaan. Tarvitsemme huomenna kaiken energian taistellaaksemme voitosta.”

Roope Mäkelä, KTP-Basket:

”Varmasti tunteikas tilaisuus edessä johtuen Korihaiden pitkäaikaisen korislegendan Heikki Walan poismenosta. Osanotot koko Kotkalaisen korisperheen puolesta. Meillä on hyviä harjoituksia alla ja sairaslistakin alkaa lyhenemään. Peliin pitää saada hyvä tempo alusta asti. Pallosta huoli ja joukkue ennen yksilöä niin hyvä tulee.”

Kokoonpanot

Korihait:

Aamos Nikula (GTD 50%), Atte Perttu, Jaakko Lahti, Bojan Sarcevic, Manuel Barnes, Sebastian Lindberg (GTD 25%), Tommi Lehtonen, Mitchell Smith, Samuel Valtonen, Jalen Jackson, Jake Newman.

Sivussa: Akseli Arvonen, Mio Hyvönen

Korihaiden paidassa debytoi kanadalainen Jake Newman, 27. 198-senttinen laituri on pelannut yliopistokoripalloa Yhdysvaltojen puolella Lafayetten yliopistossa ja Kanadassa Victorian yliopistossa. Newman on harjoitellut Korihaiden kanssa kuukauden päivät ja on nimenomaa harjoitusvahvuudessa ollut ulkomaalaispelaaja.

KTP-Basket:

Richard Williams, Antwon Lillard, Joni Herrala, Vili Nyman, Remu Raitanen, Urald King, Roydell Brown, Topias Kuukkanen, Joonas Lehtoranta, Emil Uotila.

Sivussa: Markus Rautasalo, Flenard Whitfield, Joonas Timonen

Korihait – KTP-Basket lauantaina 4.12.2021 klo 17.00 Uusikaupunki Areenalla. Otteluisäntänä K-Market Pikkuherkku. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 16.50 alkaen! Otteluinfon löydät tästä.

Kotiotteluissa on käytössä koronapassi. Tästä tiedotteesta löydät lisätietoa. Saavuthan ajoissa hallille, jotta suurimmilta ruuhkilta vältyttäisiin.