Ennakko: Tästä se taas lähtee

28.09.2022

Ennakko: Tästä se taas lähtee

Bojan Sarcevic ja Seagullsin Lassi Nikkarinen kohtaavat toisensa Korisliiga-kauden avausottelussa.

Tästä se taas lähtee: Korisliiga-kausi korkataan käyntiin ja Korihait saa olla Helsinki Seagullsin ohella ensimmäiset joukkueet kirkkaissa valoissa. Joukkueet aloittavat kautensa perjantaina Töölön Kisahallissa, Seagulls seurahistoriansa yhdeksännen ja Korihait 39. kautensa pääsarjassa.

Haiparvi lähtee kauteen allaan neljä valmistavaa ottelua. Tulokseksi kahden viikon rupeamasta tuli kaksi voittoa (Bisons, Lahti Basketball) ja kaksi tappiota (KTP-Basket ja BC Nokia) Joukkue esitti päävalmentaja Tero Vasellin ajamaa intensiivistä pelitapaa jokaisessa ottelussa enemmän tai vähemmän ja nyt kysymys on sen suorittamista laadukkaasti ottelusta toiseen.

Viime keväänä pronssimitalin saavuttanut Seagulls on tänäkin vuonna yksi ennakkosuosikeista tähän kauteen yhdessä finalistien Salon Vilppaan ja Kauhajoen Karhu Basketin kanssa. Suurimpina muutoksina olivat tietenkin Susijengi-ikonien Shawn Huffin ja Petteri Koposen lopettaminen sekä Tuukka Kotin siirtyminen sarjanousija Hongan riveihin. Viime kauden kokoonpanosta joukkueessa ovat edelleen ikinuori Timo Heinonen, Antti Kanervo, Sakari Laakso ja Lassi Nikkarinen.

Nimekkäin hankinta lokkiryhmään oli viime kaudella Belgiassa pelannut Okko Järvi. Edellisellä Korisliiga-kaudellaan Kauhajoen riveissä hänet palkittiin vuoden pelaajaksi. Muita lisäyksiä joukkueeseen tuo nuoret Henri Mennander, Elias Leskinen, Leevi-Matias Taimela, Thomas Rönnholm ja Markus Rautasalo.

Jussi Laakson valmentama Seagulls sai ulkomaalaisvahvistukseksi kokeneen ja meritoituneen Rene Rougeaun, joka varmasti paikkaa Huffin, Koposen ja Kotin jättämää aukkoa johtajuuden saralla. Kolminkertainen Suomen mestari on valittu vuoden ulkomaalaisvahvistukseksi kaudella 2018–19. Muut vahvistukset ovat Korihaissakin pari peliä pelannut Robert ”Trey” Hall III, laituri Jeffrey Carroll sekä maineikkaasta Harvardin yliopistosta valmistunut sentteri Zena Edosomwan. Mielenkiintoisena pointtina mainittakoon, että Edosomwan sekä Korihaiden Prince Oduro pelasivat kesän ajan samaa CEBL-sarjaa Kanadassa.

Valmentajien kommentit

Jussi Laakso, Helsinki Seagulls:

”Hienoa aloittaa kausi kotihallissa. Toivottavasti uudistunut joukkueemme saa innostuneen sekä äänekkään kotiyleisön tuen heti ensimmäisestä ottelusta lähtien. Joukkue on harjoitellut paljon ja hyvin, joten mielenkiinnolla odotan ensiesiintymistä virallisessa ottelussa. Vastaan ensimmäiseen peliin saadaan myös uudistunut Korihait, joka on parempi Korihait kuin vuosiin. Coach Vasell on harjoitusotteluihin perustuen saanut ryhtiä joukkueen tekemiseen. Kapellimestarina toimii edelleen Bojan Sarcevic. Hän on saanut tälle kaudelle vierelleen lisää työteliäitä pelureita Herralan, Niemen ja Aallon muodossa.”

Tero Vasell, Korihait:

”Kauden 22–23 ensimmäinen ottelu, ja vastassa heti kättelyssä yksi mestarisuosikeista Seagulls, joka on pelannut erittäin vakuuttavan preseasonin. Kokeneita pelaajia Rougeau, Heinonen ja Kanervo sekä nuoria laadukkaita pelaajia joukkue täynnä. Gulls liikuttaa palloa hyökkäyksessä erittäin hyvin ja sitä pallon liikettä lähdemme rikkomaan. Meidän nuorelle ja nälkäiselle ryhmälle erittäin mielenkiintoinen haaste perjantai-iltaan.”

Kokoonpanot

Helsinki Seagulls:

Henri Mennander, Zena Edosomwan, Rene Rougeau, Elias Leskinen, Timo Heinonen, Antti Kanervo, Thomas Rönnholm, Lassi Nikkarinen, Okko Järvi, Markus Rautasalo, Jeffrey Carroll, Trey Hall III.

Sivussa: Leevi-Matias Taimela, Sakari Laakso

Korihait:

Prince Oduro, Trey Niemi, Quin Cooper, Tommi Lehtonen, Joni Herrala GTD 25%, Jaakko Lahti, Bojan Sarcevic, Manuel Barnes, Nick Stampley, Grant Audu, Elmo Eräkangas, Mikael Aalto GTD 75%.

Sivussa: Aamos Nikula, Akseli Arvonen, Mio Hyvönen

EDIT 30.9. Herrala GTD 25%, Aalto 25% -> 75%

Helsinki Seagulls – Korihait perjantaina 30.9.2022 klo 18.30 Töölön Kisahallissa. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 18.20 alkaen!