Ennakko: Things are getting serious

1.12.2022

Ennakko: Things are getting serious

Hongan Malcolm Duvivier (selkäpäin) oli vaikea pideltävä ratkaisuhetkillä edellisessä Honka-ottelussa.

Perjantaina on edessä Korihaiden kannalta kauden toistaiseksi tärkein ottelu, kun joukkue matkustaa Espooseen Tapiolan Hongan vieraaksi. Vaikka jokainen liigamatsi on omalla tavallaan tärkeä ja merkityksellinen, voidaan perjantain pelistä puhua ns. ”neljän pisteen ottelusta”.

Haiparvi on tällä hetkellä sarjassa yksin viimeisellä sijalla ja Honka puolestaan sijan ja voiton edellä. Espoolaiset katkaisivat neljän ottelun tappioputken viime sunnuntaina Lahti Basketballia vastaan, kun taas Korihailla on käynnissä viiden ottelun tappioputki.

Joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran lokakuun alussa Pohitullissa, jossa Honka vei ottelun kolmella pisteellä lukemin 90–87. Tappio oli harmittava, mutta koriero jäi haiparven osalta sopivan pieneksi jatkoa ajatellen. Keskinäisten pelien korierolla tulee olemaan jälleen valtava merkitys, kun tasapisteissä lähdetään katsomaan sarjasijoituksia. Jos perjantaina kävisi niin, että Korihait voittaisi neljällä pisteellä tai yli, nousisi se korieron turvin Hongan yläpuolelle, vaikka joukkueet olisivat tasapisteissä. Tässä siis pientä porkkanaa jatkoa ajatellen.

Hongan kärkitehomiehet: Jahlil Tripp (23,5/4,5/2,5), Malcolm Duvivier (14,8/4,7/4,2), Carl Lindbom (13,7/6,5/2,5), Adrien Lawson Jr. (13,3/5,2/3,2) ja Tuukka Kotti (10,7/7,7/2,3).

Valmentajien kommentit

Aapo Heinonen, Honka:

”Joulukuu on alkanut ja nyt olisikin aika lahjoittaa Tapiolan yleisölle kotivoitto pitkästä aikaa. Korihait saapuu ottelun varmasti hyvin valmistautuneena ja valmiina tappelemaan jokaisesta tilanteesta. Etenkin heidän taitavaa takakenttää on pystyttävä hidastamaan.”

Tero Vasell, Korihait:

”Honka otti Lahdesta maistuvan voiton ja katkaisi oman tappioputkensa. Meillä tavoitteena katkaista oma tappioputki Espoossa. Se on mahdollista vain, jos pelaamme aktiivisesti puolustuksessa ja hyökkäyksiin lähdetään juosten.”

Kokoonpanot

Honka:

Jahlil Tripp, Valtteri Mervola, Matias Rissanen, Malcolm Duvivier, Tuukka Kotti, AJ Lawson, Topi Halme, Carl Lindbom, Iiro Tuomi, Riku Korhonen ja Aamos Laavainen.

Sivussa: Eren Caglar, Daniel Kallström, Eetu Villa, Markus Hyytiäinen, Lauri Hynönen, Roope Tuovila, Saku Korhonen, Samppä Mäki

Korihait:

Prince Oduro, Trey Niemi, Nick Stampley, Elmo Eräkangas, Joni Herrala, Bojan Sarcevic (GTD 25%), Manuel Barnes, Brandon Alston, Akseli Arvonen, Quin Cooper, Mikael Aalto, Viljami Arvonen.

Sivussa: Aamos Nikula, Jaakko Lahti, Mio Hyvönen, Tommi Lehtonen, Grant Audu

GTD 75% = pelaaja on todennäköisesti mukana ottelussa
GTD 25% = pelaaja on todennäköisesti pois pelistä

Tapiolan Honka – Korihait perjantaina 2.12.2022 klo 18.30 Tapiolan liikuntahallilla. Ottelua voit seurata Ruudusta klo 18.20 alkaen! Virallinen vieraskisakatsomo Ravintola Kirstassa.