Ennakkoluuloton Lahti Basketball haastaa Korihait liigakarsinnassa

12.04.2017

Ennakkoluuloton Lahti Basketball haastaa Korihait liigakarsinnassa

Tämä on ollut tiedossa jo monta kuukautta. Ja nyt se on kohdattava silmästä silmään. Liigakarsinnat. Nyt pelataan paikasta pääsarjatasolla.

Vastustajan arvuuttelu loppui lauantaina. Espoo United oli liian vahva Lahti Basketballille kolmannen kerran ja näin Espoo nousee divarin voittajana Korisliigaan. Nuorelle lahtelaisjoukkueelle jäi viisi päivää aikaa haavojen nuoleskeluun, sillä torstaina Lahti Basketball astelee Poharin yleisön silmien eteen.

Erinomaista juniorityötä tekevä perinteikäs seura joutui talousprobleemien takia hakemaan vauhtia alempaa ja on nyt taas tyrkyllä takaisin pääsarjaan. Joukkueessa on kaksi amerikkalaista, pari kokeneempaa suomalaista ja vino pino nuoria lahjakkuuksia. Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula kuvaili karsintavastustajaa nuoreksi, ennakkoluulottomaksi ja heittovoimaiseksi joukkueeksi.

Lahden amerikkalaisvahvistukset ovat Rashad Smith ja Jerald Fields. 24-vuotias laituri Smith oli joukkueensa paras pisteissä sekä levypalloissa. Fields on ehtinyt jo 35 vuoden ikään ja mies on ollut pitkään tuttu näky suomalaisilla korisparketeilla. Kun Korihait taisteli pronssimitalista keväällä 2011, oli Fields vastapuolella eli KTP:n paidassa voittamassa kyseistä mitalia.

Haiparvi on valmiina kauden tärkeimpiin koitoksiin. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Hailuotsi Nikula myönsi, että ennakkosuosikin paineet ovat Uudenkaupungin suunnalla. Mies haluaa joukkueen olevan välittömästi valmiina pelaamaan kovaa ja liigavauhtista korista. Pitkän pelitauon aikana Korihait on pelannut treeneissä paljon, jotta pelituntuma ei katoaisi.

Torstain avauskoitos on Pohitullissa kello 18.30. Lahdessa pelataan sunnuntai-iltana vasta kello 19.00. Jos voitot ovat tasan, ratkaisevaan kamppailuun ei juuri palautumisaikaa jää. Vajaa vuorokausi edellisestä ja maanantai-iltana tahkotaan ratkaiseva kamppailu Poharilla.

Nikula mainitsi lopuksi myös kotiedun merkityksen.

-Totta kai se on etu. Uskon ja toivon yleisön löytävän paikalle, vaikka kausi ei ole mennyt lähellekään niin kuin suunniteltiin. Kannustuksesta saamme varmasti energiaa, Nikula muistutti.