Ennätysyleisö kannusti Korihait voittoon kori-iloittelussa

4.01.2015

Ennätysyleisö kannusti Korihait voittoon kori-iloittelussa

Korihait ja Forssan Koripojat kohtasivat sunnuntaina ottelussa josta ei puuttunut vauhtia, vaan palloa iskettiin sukkaan molempien joukkueiden kauden ennätyspistein. Paikalle saapunut, lähes tuhatpäinen yleisö todistikin varsin viihdyttävää ottelua, jossa Korihait hankki kauden viidennentoista voittonsa lukemin 113 – 100 (63-55).

Mikael Herbert oli jälleen pelipäällä ja upotti 17 pistettä (FotoMika).

Mikael Herbert oli jälleen pelipäällä ja upotti 17 pistettä (FotoMika).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aivan ottelun alku ei enteillyt näin koririkasta ottelua, mutta viiden minuutin pelin jälkeen alkoi sukka heilua molemmissa päissä kenttää tiiviiseen tahtiin. FoKoPo johti ottelua ensimmäiset kolme minuuttia, mutta sen jälkeen Korihait siirtyi kuskin paikalle. Ensimmäiselle tauolle lähdettäessä Korihait oli hankkiutunut 30-25 johtoon peräti kuuden kolmosen siivittämänä. Toinen kymppi jatkui samanlaisena korijuhlana mihin ensimmäinen päättyi, mutta nyt oli forssalaisten vuoro osua tarkasti kaaren takaa. Vierasjoukkue roikkui sitkeästi Korihaiden mukana, mutta jakson puolivälissä kentän kunkku Mikko Jalonen ja Niko Malinen nostivat Korihait yhdeksän pisteen karkumatkalle. FoKoPo tuli vielä pari minuuttia ennen puoliaikaa neljän pisteen päähän, mutta Mikael Herbertin ja Adrien Colemanin viime hetken korit siirsivät Korihait tauolle kahdeksan pisteen johdossa.

Toisen puoliajan aluksi Coleman ja Jalonen siirsivät Korihaiden johdon toiselle kymmenelle ja Herbert kasvatti eron kolmosellaan neljääntoista pisteeseen (71-57). Vajaat kolme minuuttia ennen kolmannen jakson loppua FoKoPo nousi vielä kymmenen pisteen päähän (83-73), mutta Niko Malisen, Mikko Jalosen ja Nigel Mooren neljässä perättäisessä hyökkäyksessä upottamat kolmoset jakson loppuun kasvattivat eron jälleen turvalliseksi.  Korihait rikkoi sadan pisteen rajan kun peliaikaa oli jäljellä reilut kuusi minuuttia ja erän puolessä välissä Eero Lehtonen nosti eroksi 20 pistettä ja ottelu oli ratkennut lopullisesti. Forssalaisten pelin loppuun ottama 10-0 jakso hieman kaunisteli lukemia vierasjoukkueelle, mutta voittajasta ei ollut alun jälkeen epäselvyyttä.

”Joulutauolla tullut huili teki varmasti hyvää itselle ja koko joukkueelle ja sitä kautta peli oli tänään varsin vauhdikasta”, myönsi Korihaiden parhaana palkittu ja koko kentän komeimman pistesaaliin (35 p.) tykittänyt Mikko Jalonen. ”Meillä on joukkueessa todella hyvä yhteishenki ja pelaaminen on hauskaa”, tiivisti Jalonen, jota katsomossa kannusti perheen reilut pari viikkoa vanha poikavauva.

Mikko Jalonen oli kentän kunkku peräti 35 pisteellään (FotoMika).

Mikko Jalonen oli kentän kunkku peräti 35 pisteellään (FotoMika).

Jalonen upotti ottelussa peräti seitsemän kolmen pisteen heittoa ja jakoi myös kuusi korisyöttöä. Jalosen ohella kaksinumeroisille pisteillä pääsivät Adrien Coleman (19/4), Mikael Herbert (17/3), Marcus Van (16/14) ja Niko Malinen (10/5). Nigel Moore heitti kahdeksan pistettä, Eero Lehtonen viisi, Petteri Ruutiainen kaksi ja Jalmari Salaterä yhden pisteen.

”Peli oli sen näköistä kun kolmen viikon tauon jälkeen saattaa odottaa. Pidimme kymmenen päivää totaalista lomaa ja viimeinen viikko on harjoiteltu sitten kovaa”, kertoi Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”Olen kuitenkin tyytyväinen kaikkien kahdentoista kentällä käyneen pelaajan otteisiin ja voitto oli tästä ottelusta tärkeintä. Uskon että torstaina nähdään meiltä hieman erilaista puolustamista ja olemme valmiita kohtaamaan Nokian”, päätti Nikula.

”Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen peliimme ja tätä täytyy katsoa hieman pidemmällä tähtäimellä. Korihait oli tänään kova ja kokeneet pelaajat Mikko Jalosen ja Nigel Mooren johdolla varmistivat, että emme päässeet taistelemaan voitosta” tiivisti ottelun FoKoPon päävalmentaja Juri Heinämäki.

FoKoPon parhaat olivat 208 senttisen Anthony Jones (27 p) ja Brett Roseboro (22 p) ja pirteimmästä esityksestä vastasi 16 pinnaa heittänyt Kevin Ots.

Korihaiden pelit jatkuvat kotikentällä jo torstaina 8.1. kun Pohitulliin saapuu sarjakakkonen BC Nokia.