Ensimmäinen neljännes päätökseen – vastassa Seagulls

10.11.2019

Ensimmäinen neljännes päätökseen – vastassa Seagulls

Korihait ja Uudenkaupungin oma poika Tommi Lehtonen haastavat isänpäivän koitoksessa Helsinki Seagullsin. Kuva: Ville Vuorinen

Kohta on ensituntuma otettu kaikkiin Korisliigan joukkueisiin. Listasta puuttuu enää Helsingin ylpeys Seagulls, eikä sekään enää sunnuntain jälkeen. Ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen on Poharilla kello 17 alkaen.

Seagulls nosti parilla hankinnalla itsensä mestarisuosikkien joukkoon ja meno on ollut kiivasta alkukaudella. Joukkue majailee kakkosena hengittäen Vilppaan niskaan. Salolaisten kompastuttua Uraan voi Seagulls nousta Vilppaan rinnalle voittamalla sunnuntaina.

Kaksi maajoukkuemiestä nostivat joukkueen profiilia valtavasti. Antti Kanervo toi heittovoimaa ja Shawn Huff tuokin sitten kaikkea mahdollista. Huff palasi Suomeen pitkän ulkomaan kierroksen jälkeen pelattuaan viimeksi Gordon Herbertin alaisuudessa Frankfurtissa.

Kolmas kovan luokan roolipelaaja on Tuukka Kotti, joka pystyy edelleen pitämään tasonsa. 38-vuotias Kotti sekä 37-vuotias Timo Heinonen omaavat kaksistaan enemmän liigakokemusta kuin suuri osa joukkueista yhteensä.

Korihait pääsee ensimmäistä kertaa kotiyleisön eteen ryhmällä, jossa on mukana Trey Zeigler sekä Jalen Henry. Salossa oli jo viitteitä paremmasta, samaa toivotaan nyt kun vastustaja on edelleen kovaa luokkaa.