Espoo United kuritti tehotonta haikalaa

27.09.2017

Espoo United kuritti tehotonta haikalaa

Viime kaudella voittaminen ei ollut tavanomaista herkkua. Uusi kausi alkaa onneksi puhtaalta pöydältä, varsinkin kun vanhasta joukkueesta on jäljellä vain neljä pelaajaa. Toisin sanoen vanhoja tappioita ei enää lasketa ja uusia voittoja haetaan jokaisessa ottelussa. 78. pääsarjakausi on Korihaille jo 34. valtakunnan ylimmällä tasolla.

Korihait pääsi lähtemään avausotteluun pienestä etulyöntiasemasta. Liiganousija Espoo Unitedin kokenut 37-vuotias Jeb Ivey loukkasi reitensä jo alkuverryttelyssä eikä pystynyt pelaamaan. Näin jenkkikiintiö oli Korihaiden eduksi 4 -2, käytännössä jopa 4-1, koska tuore hankinta Darious Moten (7/5) oli vielä pahasti ulkona joukkueen kuvioista. Tästä edusta huolimatta kotijoukkue takoi taululle rumat loppulukemat 92 -69.

Avausmatsi ei kulkenut ihan suunniteltujen askelmerkkien mukaan. Espoo United vie sarjapisteet lukemin 92-69. Kuva: Mainostoimisto Grafesko.

Korihait aloitti ensimmäisen vierasottelun viisikolla Lehtonen – Herbert – Pattillo – Williams – O’Brien. 446-päisen espoolaiskatsomon riemuksi United alkoi kuroa eroa heti pelin alusta lähtien. Korihait ei koskaan päässyt varsinaisesti peliin mukaan, vaikka muutamia hyviä kirijaksoja nähtiinkin.

Ensimmäinen neljännes päättyi Justus Kilpisen (2/2) upeaan syöttöön, josta Deng Deng (7/3) painoi alley-oopin korin pohjaan tehden lukemiksi 23-12 ennen ensimmäistä erätaukoa.

Toisella neljänneksellä niskaan satoi lisää kylmää vettä, kun espoolaiset vyöryttivät hyvää ja nopeaa joukkuepeliä. Ennen kuin toista jaksoa tuli täyteen kolme minuuttia sekä Juan Pattillo (9/6) että Deng Deng (7/3)torjuivat kummatkin hienosti yhden vastustajan heiton viiden sekunnin sisään.

Espoon pahimmat syömähampaat eli viime kaudella Divari A:ssa 23,4 pistekeskiarvolla ahkeroinut ja voitokkaissa finaaleissa hyvin onnistunut Omar Calhoun (27/2) jatkoi sarjatasoa ylempänä siitä, mihin hän viime kaudella jäi ja osoitti olevansa joukkueelleen arvokas johtotähti. Hän onnistui väläyttämään donkkiosastolla ja laittamaan sisään kauniita kolmoskaaria. Myös Argentiinan paluumuuttaja, kokenut liigapelaaja Samuel Haanpää (22/10/3 syöttöä) näytti heti kauden aluksi parasta osaamistaan kirjaten tilastoihin tupla-tuplan. Myös Salosta kasvattajaseuraansa Espooseen siirtynyt Okko Järvi (16/5/3 syöttöä) oli tärkeä tekijä liigapisteiden jäädessä pääkaupunkiseudulle.

Ottelussa oli ratkaisun makua jo 16 minuutin pelin jälkeen, kun ero taipui yli 20 pisteen. Pitkää taukoa vietettiin lukemissa 45-27 Teemu Sulosen (3/0) onnistuttua kolmen pisteen heitossaan.

Siinä missä Chaz Williams joutui virhevaikeuksiin kolmannella jaksolla, Sean O’Brien kiitti vastuusta ja onnistui hyvin kentän kummassakin päässä. Illan eheimmät, tarkimmat ja puhtaimmat suorittajat haileirissä olivatkin nopea pelinrakentaja Williams (20/3/3 syöttöä) ja laituri O’Brien (15/7). Juan Pattillon (9/6) suoritus ja viimeinen sija kentän miinustilastossa (-29) jätti vielä paljon toivomisen varaa, vaikka myös häneltä nähtiin ajoittaisia väläyksiä paremmasta.

Ehkä hieman yllättäen ensimmäisessä ottelussa Korihaiden suurimmat ongelmat eivät olleet vuotavassa puolustuksessa vaan tehottomassa hyökkäyksessä. Korisliigassa on vaikeaa voittaa otteluita alle 80 pisteellä.

Vaikka Korihait sai hieman mollivoittoisen alun pääsarjakaudelleen, vielä ei kannata maalata piruja seinille eikä vaipua murheen suohon. Päinvastoin nyt petokala tulee metsästämään avausvoittoaan entistä ahnaammin, tarviten kaiken yleisöltä liikenevän tuen, kun tuttu vastustaja Tampereen Pyrintö saapuu lounaisrannikolle varmasti kiihkeään otteluun. Vaikka alati kovatasoisemmassa Korisliigassa ei vielä ihan päästä Susijengin otteluiden tasolle, suunta on oikea ja jokainen liigakoitos on näkemisen arvoista laatukorista.

Seuraava Korihaiden ottelu alkaa perjantaina 29.9. Pohitullin Uusikaupunki 400 -areenalla kello 18:30. Kaikki mukaan katsomaan korista!