Finaalisarja katkolla perjantaina Pohitullissa

14.04.2016

Finaalisarja katkolla perjantaina Pohitullissa

Korihaiden ja FoKoPo:n välinen finaalisarja siirtyy perjantaina jälleen Pohitulliin, jossa 2-0 johdossa olevalla Korihailla on mahdollisuus viedä sarjavoitto ja lunastaa samalla pelillisesti paikka Korisliigassa.

Onko Korihailla aihetta juhlaan perjantaina? (FotoMika)

Onko Korihailla aihetta juhlaan perjantaina? (FotoMika)

Korihait on siis voittanut kaksi ensimmäistä finaalia ja johtaa ottelusarjaa lukemin 2-0. Ensimmäinen voitto tuli viime lauantaina Pohitullissa, jossa Korihait vei tasaisen pelin Mikko Jalosen, Reginald Brattonin ja Marcus Vanin johdolla lukemin 91 – 83. Jalosen saalis ottelussa oli peräti 32 pinnaa, Bratton heitti puolestaan 20 pistettä ja Marcus Van repi 18 levypalloa. FoKoPoa piti pystyssä sarjan korikuningas Remon Nelson 30 pisteellään. Toisessa pelissä keskiviikkona Forssassa pääosassa olivat samat miehet, mutta ottelu oli kaikkea muuta kuin tasainen. Korihait karkasi jo viidentoista minuutin pelin jälkeen 20 pisteen johtoon, eikä edes huimassa vireessä ollut Nelson pystynyt kantamaan joukkuettaan. Toisella puoliajalla ero jatkoi kasvuaan ja lopulta taululle jäi lukemat 69-117 ja Korihaille avausviikonlopun Oulu-pelien jälkeen kauden suurinumeroisin voitto. Tällä kertaa Korihaiden paras pistemies oli Van (21), perässään Bratton (19) ja Jalonen (16/7s.). Ensimmäiseen yhdeksään minuuttiin 22 pinnaa pussittanut Nelson puolustettiin lopulta 28 pisteeseen.

Korihaiden laajan ja kokeneen materiaalin sekä tasaisen ratkaisuarsenaalin lisäksi yksi ratkaiseva tekijä kahdessa ensimmäisessä ottelussa on ollut levypallopeli. Ensimmäisessä ottelussa Korihait vei peräti 23 hyökkäyspään levypalloa ja vaikka toisessa pelissä heitot upposivat ensimmäistä peliä tarkemmin vei Korihait siinäkin pelissä 17 hyökkäyslevyriä. Keskiviikon ottelussa kenties kaikkein ratkaisevin taktinen asia oli kuitenkin Korihaiden paikkapuolustus, joka tyrehdytti Nelsonin hyökkäyspelin totaalisesti ja pakotti samalla FoKoPo:n peräti 22 pallonmenetykseen.

Perjantaina nähdään onko FoKoPo keksinyt lääkeet Korihaiden kaatamiseen vai juhlitaanko Pohitullissa finaalien voittoa. Halli tulee varmasti täyttymään ääriään myöten, joten paikalle kannattaa saapua ajoissa, sillä voihan kyseessä olla myös Korihaiden kauden viimeinen ottelu. Ottelu alkaa kello 18.30 ja pääsylippuja voi hankkia ennakkoon yhteispalvelupiste Passarista ja pelin jälkeen jälkipelejä vietetään ravintola Kirstassa.