Haiparvi pyrkii irti viikinkien vieheistä

4.11.2019

Haiparvi pyrkii irti viikinkien vieheistä

Viikinkien voittokulku pyritään pysäyttämään tänään Salohallissa. Kuva: Mari Jalava

Salolaisen viikinkipurren kalastusreissut ovat tällä kaudella olleet onnistuneita. Vilpas porhaltaa kärkipaikalla vain yhden tappion kärsineenä ja peli on näyttänyt ajoittain erinomaiselta suhteessa ajankohtaan. Ainoastaan Lapua on pystynyt salolaiset kellistämään.

Vilppaan kotihalli on pysynyt koskemattomana ja maanantaina paikan päälle ilmestyy haiparvi. Ukilaisten vastaan asettuu joukkue, joka ei keimaile missään tilaston osassa erityisesti vaan tekee tasaisen tyylikästä jälkeä laadukkaalla porukalla. Ville Tuomisen valmentama ryhmä hamuaa sitä kirkkainta mitalia, joka listasta edelleen puuttuu.

Ei ole vaikea arvata, kuka pitelee naruista kiinni kun pallon kanssa ollaan liikkeellä. Teemu Rannikko on syöttötilaston kolmosena ja peliminuuttejakin on tullut yli 23 ottelua kohti. Henri Kantonen on noussut isoon rooliin ja mies on pelannut eniten koko Vilppaan joukkueesta. Parhaat pistemiehet ovat DJ Laster (17p. Avg) ja Tim Coleman (16p.).

Realiteetit on tässä kohtaa tunnustettava, eikä liiallista hypetystä ole syytä harrastaa. Korihaiden tilauksessa on ammattiylpeydellä varustettu isomman seuran haastaminen, joka ei kaatuisi ensimmäiseen vaikeaan hetkeen. Toiveissa olisi myös saada vihdoinkin Jalen Henryn pelilupa perille, jotta mies pääsisi maanantaina tositoimiin.

Elisa Viihde Sportin Korismaanantai-lähetys alkaa tänään jo klo 18, pallo nousee ilmaan 18.30.