Haluton hailauma jäi näätien jalkoihin

7.12.2016

Haluton hailauma jäi näätien jalkoihin

koris_2618

Korihait lähti ensimmäisen vierasvoiton perään tänään vuorostaan Nokialle, BC Nokian vieraaksi. Ajatuksissa oli varmasti tasainen punnertaminen, päättyihän viime ottelu Pohitullissa tiukimmalla mahdollisella tavalla nokialaisten viime hetken donkilla näätien voittoon. Molemmilta joukkueilta oli pelistä tärkeä pelaaja poissa; BC Nokian Papa Dia paranteli penkillä alaraajavammaansa, Korihaiden Eric McAlister loukkasi edellisessä matsissa kätensä.

Ensimmäinen jakso mentiinkin vielä rinta rinnan. Ensimmäiselle tauolle marssittiin lähes tasoissa, tilanteessa 19-18. Toisella kympillä nokialaiset nykäisivät vitosvaihteen silmään ja tiputtelivat Ray Sandersin johdolla kolmosia pohjaan sillä tahdilla, ettei haiparvella ollut juuri vastaan sanomista. Puoliajalla kotijoukkue johti haluttoman oloista ukilaisporukkaa jo 16 pinnalla, lukemin 46-29.

Kotijoukkue jatkoi hurmoksellista joukkuepelaamistaan pelin loppuun asti. Korin alla Marcus Vanin kanssa paininut Daniel Dolenc onnistui erinomaisesti torjumaan useita korintekoyrityksiä, haipaitojen hyökkäys tökki ja puolustus ontui. Samaan aikaan BC Nokia säkitti avoimista paikoista ja vahvisti kori korilta johtoasemiaan. Viimeinen jakso oli oikeastaan enää pakollinen paha, eikä tuonut muutosta pelin kokonaiskuvaan. Näädät jättivät kuutamolla uiskennelleen petokalan tylysti 54 pisteeseen viimeistellen itse 89 paunaa.

Nokialaisista erityisen tehokkaalla pelipäällä oli jo aiemmin mainittujen Sandersin ja Dolencin lisäksi Kentwan Smith (15/5). Korihaiden vahvin tänään oli kymmenen pinnan kapteeni Mikko Jalonen ja 100 % tarkkuudella omat heittonsa upottanut Mikael Herbert. Koko tilasto on luettavissa täältä. 

Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula ei syystäkään ollut tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

– Daniel Dolenc pimensi Marcuksen täydellisesti. Kun Papa Dia oli poissa, meidän piti mennä sisään ja mentiinkin, mutta ei meillä siellä mitään saumaa ollut. Nokia puolusti kovaa, me ei saatu avattua peliä, Nikula kiristeli.

Hyvin heittonsa säkittänyt Miksu Herbert totesi asianlaidan tyynesti.

– Oltiin niin pehmeitä kuin vain olla voi. Hävettää istua tässä tällaisen pelin jälkeen.

Rökäletappio on nyt kuitenkin kotimatkalla jätettävä taakse ja keskityttävä perjantain kotipeliin. Pallo nousee Uusikaupunki 400 -Areenalla ilmaan 9.12. klo 18.30, kun vastaan asettuu viime kaudella mestaruutta juhlinut Kouvolan Kouvot.