Helmisen opein KTP:n vieraaksi

7.12.2017

Helmisen opein KTP:n vieraaksi

Onko jo uusi päävalmentaja? Kuka hän on ja milloin aloittaa? Menikö juna jo asemalta ja paljonko kello mahtaa olla? Kysymyksiä vilisee ilmassa niin että silmät pyörii, mutta mennään nyt asia kerrallaan. Perjantaina pelataan Kotkassa edelleen Petri Helmisen opein ja uuden pääkoutsin julkistamista saadaan vielä odotella.

-Pieniä muutoksia ollaan tehty viikon aikana, mutta uusi valmentaja on ennen pitkää mukana niin ei viitsi liikaa tässä vaiheessa tehdä uusia muutoksia, Helminen kertoi.

Pelaajapuolella kysymysmerkin pystyyn nostaa Sean O’Brien. Jenkin kuntoutuminen on edennyt hyvin ja mies on ollut jo harjoitusvahvuudessa.

-Todennäköisesti Sean on vielä pois, mutta katsotaan nyt vielä. Yhden pelin takia ei ruveta mitään riskeeraamaan. Sean on iso osa meidän levypallopelaamista ja häntä tarvittaisiin. Onneksi saatiin ”Miksu” (Mikael Herbert) mukaan ja lisää isoja pelaajia mukaan, Helminen selvitti.

Yksi Korihaiden kolmesta voitosta on haalittu KTP:ltä. Pohitullissa oli ukilaisille perinteinen runsaskorinen matsi tulilla ja petokala kuittasi sarjapinnat numeroin 97-90. Tämän jälkeen on kuitenkin melkoinen myllerrys muuttanut haiparven kokoonpanoa ja nyt lähdetään hieman erilaisella kokoonpanolla kotkalaisten kotipesään.

KTP:n jenkit ovat Helmisen arvoasteikossa korkealla. Tilastojen valossa eniten on syytä pitää silmällä Kenneth Simmsiä. 16,8 pisteen ja 10,1 levypallon keskiarvolla vetänyt Simms on joukkueensa selkeästi paras molemmissa osa-alueissa. Oman mielenkiintonsa tuo 42-vuotias Jari Vekkilä. Maajoukkueessakin 2000-luvulla pelannut Vekkilä palasi vuosien tauon jälkeen pääsarjatasolle ja on ollut nyt kahdessa pelissä mukana.