Helpottava voitto Katajasta kotiyleisön edessä

28.10.2016

Helpottava voitto Katajasta kotiyleisön edessä

Uusikaupunki 400 -areenan parketilla nähtiin perjantaina todellinen trilleri, kun jo kuuden pelin tappioputkesta kärsinyt Korihait haastoi aiemmin tällä kaudella Korisliigassa voittamattoman Joensuun Katajan. Ilman Teemu Rannikkoa ja Joey Kingiä otteluun lähtenyt Kataja taisteli toden teolla sarjapisteistä viime sekunneille saakka, mutta trilleri kääntyi lopulta kotijoukkueelle lukemin 76-74 (38-33) mylvivän Pohitullin yleisön riemuksi.

Taistelussa nähtiin peli-ilmeeltään rohkea ja asenteellinen hailauma, jonka voitontahto oli selkeästi kasvanut tappioiden myötä. Panu Peltokankaan oltua sormivamman takia edelleen sivussa ja Korihaiden ja Reginald Brattonin yhteistyön päätyttyä kotijoukkueella oli kokoonpanossaan vain yhdeksän pelaajaa. Häviämään ei kuitenkaan lähdetty, vaan voitosta taisteltiin ottelun alkumetreiltä saakka.

Ensimmäiset hetket olivat vielä tasaista vääntöä, mutta neljännellä peliminuutilla Korihait nykäisi pienen etumatkan, joka kävi 12 pisteessä, tasoittuen hetkellisesti vasta ottelun kolmannella jaksolla. 42-42 -tilanteen jälkeen kotijoukkue rykäisi vielä uuden vaihteen päälle ja säilyi johdossa aina 36 peliminuutille asti. Kataja pusersi kuitenkin rinnalle Ilari Seppälän kolmosella ja otti saman tien kahden pinnan etumatkan Byron Wesleyn vapaaheitoilla. Daniel Mullings viimeisteli vielä korin alta kaksi lisäpistettä ja reilut pari minuuttia ennen loppusummeria vierasjoukkue oli siis jo neljä pinnaa edellä.

Raivokkaasti kannustanut kotiyleisö tsemppasi kuitenkin omansa taisteluun ja korintekotilanteessa rikottu Marcus Van pussitti molemmat vaparit kaventaen lukemiksi 72-74. Kotijoukkueen tasoihin 1,5 minuuttia ennen loppua korin alta nosti vielä Emmanuel Holloway.

Kataja epäonnistui viimeisen minuutin alkaessa hyökkäyksessään pallon pomppiessa jo monta kertaa pelaajalta korirautojen kautta toiselle. Lopulta pallon näppeihinsä sai Mikael Herbert ja Korihait pääsi viimeiseen hyökkäykseen 14 sekuntia ennen loppusummeria. Hollowayta rikottiin ja hän säkitti viivalta varmat kaksi pinnaa, eikä Kataja onnistunut enää aikalisän jälkeistä parin sekunnin hyökkäystään hyödyntämään. Pohitulli oli revetä liitoksistaan kauden toisen voiton varmistuttua.

koris_1257

Vesa-Pekka Laine nostatti Pohitullin tunnelmaa neljällä onnistuneella kolmosellaan. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Ottelun hahmoksi nousi ratkaisukorien tekijä Hollowayn lisäksi joukkueen neljällä kolkillaan sytyttänyt Vesa-Pekka Laine. Pelkäämätön Laine nostatti sähäkillä otteillaan niin Pohitullin tunnelmaa kuin vierasjoukkueen ahdinkoakin.

– Oli ihan hyvä peli. Mukava pelata noin hyvässä tunnelmassa, Laine tyytyi kommentoimaan pelin jälkeen.

Haivalmentaja Jarno Nikula oli silminnähden helpottunut tappioputken katkettua ja arvioi nukkuvansa tulevan yönsä paremmin kuin edeltävät. Katajan valmentaja Greg Gibson puolestaan kehui Korihaita hyvästä ja kovasta pelistä ja ihasteli erityisesti Vanin korinaluspelaamista.

– Marcus Van on oikea peto. Hän on tämän liigan kovin levyripelaaja. Toivottavasti meidän jätkät voivat oppia Vanilta jotain, sillä hän todella dominoi korin alla tänään.

17 pistettä säkittäneen Hollowayn ja neljän kolkin Laineen lisäksi Mikko Jalonen hoiti tonttinsa hyvin heittämällä 15 pinnaa ja rikkomalla samalla henkilökohtaisen 4000 runkosarjapisteen rajapyykin. Loput ottelutilastot löydät täältä.

Seuraava kotipeli pelataan jo tulevana keskiviikkona 2.11. kun Uusikaupunki 400 -areenalle saapuu vanha, divarista tuttu taistelupari BC Nokia. Ottelu alkaa perinteiseen malliin klo 18.30.