Honka jatkoi tappiotonta sarjaansa Pohitullissa

23.10.2013

Honka jatkoi tappiotonta sarjaansa Pohitullissa

6

Tapiolan Honka haki Pohitullista kauden viidennen voittonsa ja aiheutti samalla Korihaille kauden ensimmäisen kotitappion lukemin 76 – 93 (32-37).

Honka tuli otteluun neljän pelin voittoputkessa ja vain yhdellä ulkomaalaisvahvistuksella, mutta ei antanut sen haitata tahtia. Ottelun ensiminuutit olivat Korihaiden hallinnassa ja kotijoukkue johti peliä parin minuutin pelin jälkeen 6-2. Tämän jälkeen Honka otti pelin haltuunsa ja repäisi 10-0 jaksolla johtoaseman itselleen. Johtoon päästyään Honka ei sitten siitä hevin luopunutkaan vaan sinnitteli muutaman pisteen johtoasemassa aina puoliajalle asti. Puoliajalla vierailijoiden johto oli viisi pistettä. Pelin ensimmäinen puolisko oli pitkälti kahden miehen show, sillä sekä Josh Dollard että Ronnie Clark takoivat taukoon mennessä 16 pistettä.

Kolmannen jakson alkuun Korihait tuli sisuuntuneena ja Mikko Jalosen kolmosilla ja Chace Stanbackin vapareilla pääsi pitkästä aikaa johtoon lukemissa 49-48. Tämän jälkeen kentän kuningas, peräti 37 pistettä upottanut Ronnie Clark otti homman haltuun ja vei Hongan väkisin johtoon tekemällä 14 pistettä vajaassa viidessä minuutissa. Tästä Korihait ei enää toipunut vaan Honka vei peliä Villematti Kopion johdolla koko neljännen jakson ja kuittasi lopulta helpohkon voiton lukemin 93 – 76.

”Pelasimme yksinkertaisen tehokkaasti, osin pakon sanelemana”, kehaisi Hongan valmentaja Pekka Salminen tyytyväisenä, viitaten samalla joukkuen miehistövajeeseen. ”Ronnie Clark on pelannut pari peliä sillä tasolla, että minun ei tarvitse kuin katsoa ja nautiskella. Tällä kertaa saimme Clarkin ja Iisalon (16 p) lisäksi vielä Villematti Kopion (21 p) mukaan koritalkoisiin, niin ei voi olla kuin tyytyväinen”, jatkoi Salminen.

”Kaikki kunnia Hongalle hyvästä pelistä”, kehaisi myös kotijoukkueen valmentaja Ari Mikkola. ”Peli ratkesi siihen, että lähdimme mukaan Hongan pelityyliin. Ongelmana on vaan se, että Honka hallitsee tämän tyylin ja meille se ei sovi”, jatkoi Mikkola.

Korihaiden pisteykkönen oli tuttuun tyyliin Josh Dollard 28 pisteellään. Myös Mikko Jalonen ja Sami Mäntymaa suoriutuivat urakastaan puhtain paperein. Molemmat upottivat kauden ennätyspisteensä, Jalonen 17 ja Mäntymaa 11. ”Eipä se piste-ennätys paljoa lohduta, kun joukkue ottaa turpiinsa”, myönsi rohkeasti heittänyt Mäntymaa pettyneenä. Korihaiden muut pistemiehet olivat Chace Stanback neljällätoista, Sam McLaurin neljällä ja Sami Ikävalko kahdella pisteellä.

Korihaiden epäonneksi joukkueen pitkähkö sairaslista sai jälleen uuden jäsenen, kun Sam McLaurin loukkaantui jo ottelun ensimmäisessä erässä, eikä pystynyt jatkamaan peliä. McLaurin menee torstaina jatkotutkimuksiin ja hänen vammansa laadusta tiedotetaan myöhemmin.

Korihailla on seuraavaksi edessä kaksi pitkää vierasreissua, kun joukkue matkaa perjantaina Lappeenrantaan ja seuraavana keskiviikkona Kotkaan. Seuraava kotipeli on vuorossa perjantaina 1.11., kun Pohitulliin saapuu Petri Heinosen ja Damon Williamsin Pyrintö.