HoNsU haki pisteet Pohitullista

13.12.2015

HoNsU haki pisteet Pohitullista

Perjantaina tappion kärsineet Korihait ja HoNsU Jyväskylästä ottivat yhteen sunnuntaina Pohitullissa. Korihait hallitsi ottelua ensimmäisen puoliajan, mutta kolmannella neljänneksellä HoNsU siirtyi kuskin paikalle ja vei sarjapisteet lopulta luvuin 78 – 88 (41-36).

 

Glenn Stokes johti joukkonsa arvokkaaseen voittoon (FotoMika).

Glenn Stokes johti joukkonsa arvokkaaseen voittoon (FotoMika).

HoNsU aloitti ottelun vauhdilla ja siirtyi Nicolai Andersenin koreilla 0-5 johtoon, jonka Mikko Jalonen tasoitti yhtä nopeasti. Tämän jälkeen kentän otti haltuun James Crowder joka pussitti ensimmäisen neljänneksen aikana peräti 15 pistettä ja johdatti Korihait ensimmäiselle tauolle 28-20 johtossa. Toisella neljänneksellä esiin astuivat Korihaiden omat kasvatit, kun Jalmari Salaterä, Valtteri Järvenpää ja Jaakko Lahti onnistuivat jokainen vuorollaan korinteossa useampaankin otteeseen ja Korihait kasvatti johdon parhaimmillaan 11 pisteeseen Lahden kahdella peräkkäisellä korilla. Tämän jälkeen ero säilyi kymmenen pisteen tietämissä, kunnes juuri ennen puoliaikaa jyväskyläläiset kavensivat eron viiteen pisteeseen.

Korihaiden johto säilyi vielä kolmennen neljänneksen puolivälin paikkeille, mutta tilanteessa 48-49 HoNsU siirtyi pitkästä aikaa johtoon. Tässä vaiheessa hieman pimennossa ollut Reggie Bratton nosti Korihait uudelleen kuuden pisteen johtoon, mutta Korihaiden hyökkäyspelin yskähdellessä HoNsU sai uuden kirivaihteen päälle ja kampesi Glenn Stokesin koreilla johtoon juuri ennen viimeistä taukoa ja viimeiseen erään lähdettiin viiden pisteen vierasjohdossa. HoNsUn johto pysytteli viiden pisteen tuntumassa seuraavat kolme minuuttia, mutta tilanteesta 65-69 vierasjoukkue veti reilun kolmen minuutin jakson lukemin 0-10 ja siirtyi ratkaisevan tuntuiseen 14 pisteen johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä alle kolme minuuttia. Korihait tuli vielä Mikael Herbertin kahdella ja Vesa-Pekka Laineen yhdellä kolmosella viiden pisteen päähän, mutta Nicolai Andersenin kolmen pisteen suoritus minuutti ennen loppua ratkaisi ottelun lopullisesti vierasjoukkueelle ja kun Jere Luoma ja Sami Mäntymaa onnistuivat vielä vapariviivalta, niin HoNsU kuittasi ottelusta lopulta kymmenen pisteen voiton.

”Olen ylpeä joukkueestani ja onnistuimme tänään laajalla rintamalla, kun palloa liikutettiin pelaajalta toiselle”, kehui syntymäpäiviään voitolla juhlistanut HoNsU-luotsi Chuck Threets.

”Ainoa positiivinen asia tänään oli levypallopeli, jonka voitimme sarjan parasta levyrijoukkuetta vastaan”, tiivisti Korihaiden valmentaja Jarno Nikula. ”Heittopeli ei tänään sujunut ja ongelmat taitaa olla enemmän henkisellä puolella, sillä lähes kaikki heitot olivat kuitenkin vapaista paikoista otettuja”, jatkoi Nikula. ”Ehkä Marcus Vanin paluu kenties jo ensi peliin auttaa eniten henkisellä puolella ja tuo mukanaan myös kaivattua taistelua, joka on ollut viime aikoina hieman hukassa”, päätti Nikula.

Korihaiden paras pistemies oli 22 pistettä heittänyt ja 12 levypalloa kaapinut James Crowder. Hän teki kuitenkin vain kuusi pistettä toisella puoliajalla hankkiuduttuaan ennenaikaisesti penkille viiden virheen vuoksi. Tupla-tuplaan pääsi myös Reginald Bratton (18/11), mutta hän syylistyi myös kahdeksaan pallonmenetykseen. Loput Korihai-pelaajat jäivät alle kymmenen pisteen, parhaana Vesa-Pekka Laine (9 p), jota peesasivat Mikko Jalonen (7/5 s), Valtteri Järvenpää (7 p), Mikael Herbert (6 p), Jaakko Lahti (4 p), Jalmari Salaterä (3 p) ja Eero Lehtonen (2 p). Expert Uusikaupunki palkitsi Korihaiden parhaana Jaakko Lahden ja Kirstan nälkäisimpänä pelaajana palkittiin Valtteri Järvenpää.

”Puolustuspeli oli heikkoa, kuten myös kolmosten prosentti 16,7 % (5/30)”, tiivisti ottelun Jaakko Lahti.

Korihait onnistui hyvin pimentämään HoNsUn syömähampaat Glenn Stokesin (10/8 s) ja Topias Kuukkasen (9/10), mutta heidän taustaltaan nousi uusia vastuunkantajia. Normaalisti yli 40 pistettä per peli heittänyt takamieskaksikko jäi nyt siis alle 20 pisteeseen, mutta johtivat peliä hyvin ja varsinkin parhaana palkittu Nicolai Andersen (20 p) ja Jere Luoma (17 p) kiittivät hyvistä heittopaikoista. Myös entinen Korihai Sami Mäntymaa (8 p) teki tärkeitä koreja ottelun ratkaisuvaiheilla.

”Meidän nuoret pelaajamme pelasivat tänään hienosti ja minä sain keskittyä pelin johtamiseen kun onnistumisia tuli monelta pelaajalta ja palloa syöteltiin paljon”, kehui joukkuettaan kahdeksan vuotta sitten Korihaissa pelannut Glenn Stokes, joka ohjasi joukkojaan kovasanaisesti koko pelin ajan. ”Minulla on vain hyviä muistoja Korihaista ja tänne oli mukava palata monen vuoden jälkeen”, päätti sympaattinen Stokes.

Korihait pelaa vielä ennen reilun parin viikon mittaista joulutaukoa vieraspelin Järvenpäässä sunnuntaina 20.12. Seuraava kotipeli on vuorossa vasta sunnuntaina 17.1.2016 kun Pohitulliin saapuu Nigel Mooren Porvoon Tarmo.