Isolta kirkolta kotikentälle mestaruusviirejä ihastelemaan

11.10.2016

Isolta kirkolta kotikentälle mestaruusviirejä ihastelemaan

Ja vauhti se vain kiihtyy. Petokala ei kauaa ehdi kuivatella suomujaan Joensuun reissusta, kun taas mennään. Keskiviikkona sarjapisteiden lisähankintaa yritellään Helsingistä ja heti seuraavana päivänä Poharilla on vieraita Kotkasta. Vastustajat ovat siis Seagulls ja KTP.

Pääkaupunkiseudun mainetta ylläpitävä Seagulls on aloittanut kauden mainiosti. Ensin joukkue haki pinnat Nokialta ja toisti saman tempun Kauhajoella. Tämä on siis helsinkiläisten ensimmäinen kotipeli.

Carl Lindbomin startti on ollut lentävää mallia. Lindbom on tintannut pisteitä 23,5 ottelua kohden ja on ylivoimaisesti paras suomalainen pistetilastossa. Tulitukea ovat antaneet Raymond Cowels III (17,5 p.) sekä kokenut kettu Jason Conley (15p.). Seagullsilla on useita laadukkaita suomalaispelaajia. Pelintekijä Antto Nikkarinen on jaellut kuusi passia ottelua kohden ollen tässä kategoriassa koko sarjan kolmonen.

koris_0383

Torstaina päästäänkin sitten klassikkokohtaamisen kimppuun. Huikeita play-off vääntöjä yhdessä vetäneet Korihait (ent.UU) ja KTP ovat molemmat nyt Korisliigassa haastajan asemassa. Entinen haikoutsi Ray Ailus tuo mukanaan nuoren joukkueen, jossa jenkit ovat suuressa roolissa.

Myös pelaajistosta löytyy yksi ex-Korihai. Villematti Kopio oli kaudella 2012-2013 haimiehistössä ja on yhdessä Markus Moleniuksen kanssa KTP:n kokeneempaa osastoa nuoresta iästä huolimatta. Joukkueessa on kolme jenkkiä, jotka ovat aiemmin pelanneet Vilppaassa. Heistä Sherman Gay on ollut näkyvin kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Gay paukutti peräti 41 pinnaa, kun KTP höykytti BC Nokiaa kotikentällään. Avausmatsissa KTP sai läksytyksen Vilppaalta eli plakkarissa on yksi voitto ja yksi tappio.

Ennen ottelua ohjelmassa on odotettu juhlallisuus. Seuran mestaruusviirit nostetaan kattoon. Ajatus tästä on kytenyt seuran puheenjohtajan Kalle Klotzin mukaan kohtalaisen kauan.

-Onhan se enemmän tai vähemmän kytenyt jo 26 vuotta eli siitä lähtien kun voitettiin Suomen mestaruus. Nyt on hyvä hetki tehdä tämä, kun palattiin taas pääsarjatasolle, Klotz kertoi.

UU:n ikimuistoinen Suomen mestaruus varmistui, kun finaalivastustaja KTP kaatui. Samainen vastustaja oli myös Suomen Cupin finaalissa 1986. Valittiinko juhlallisuuspeliksi nimenomaan KTP-matsi?

-Kyllä se tuli vahingossa. Sitä harkittiin avauspeliin, mutta liiton puolelta tuli niin paljon lisäohjelmaa ekaan peliin, että päätettiin siirtää se seuraavaan. Mutta hienoa, että vastustajana on juuri pitkäaikainen kiistakumppani KTP, Klotz hehkutti.

Eli vihreäpaitaiset vihulaiset herättävät entisessä pelurissa edelleen tuntemuksia?

-Kyllä vieläkin nousee karvat pystyyn, kun muistelee Larry Poundsin viime hetkien heittoja, Klotz naureskeli.

Juhlallisuudet alkavat klo 18 jälkeen. Korihaiden ja KTP:n kohtaaminen siihen perään eli 18.30.