James Crowder Korihaiden laituriksi

5.08.2015

James Crowder Korihaiden laituriksi

Korihait on tehnyt alkavan kauden kattavan sopimuksen amerikkalaislaituri James Crowderin (198 cm ja 100 kg) kanssa. Kokenut, 29-vuotias Crowder on pelannut useissa sarjoissa Euroopassa ja on myös Korihaiden sentterin Marcus Vanin vanha tuttu.

James Crowder liittyy Korihaiden riveihin.

James Crowder liittyy Korihaiden riveihin.

”Haimme Nigel Mooren korvaajaksi saman tyylistä, monipuolista pelaajaa ja James Crowder on juuri sellainen pelaajatyyppi jota haimme. Crowder on Moorea hieman isompi ja ajaa myös hanakammin korille,” kertoo Korihaiden päävalmentaja uuden jenkkivärväyksen taustoja. ”Crowderin nimi tuli esille Marcus Vanin kautta, sillä molemmat ovat kotoisin Chicagosta ja ovat myös pelanneet samaan aikaan Irlannissa. Marcuksen kautta saimme myös hyvää taustatietoa Crowderista”, päättää Nikula.

Vasenkätinen Crowder viihtyy pääsääntöisesti pienen laitahyökkääjän tontilla ja on hyvä heittäjä ja aktiivinen korilleajaja. Vahva ja liikkuva Crowder pystyy pelaamaan niin hyökkäys- kuin puolustuspäässäkin monissa rooleissa ja useammalla pelipaikalla. Vuonna 2010 päättyneen yliopistouransa jälkeen Crowder on pelannut Irlannissa, Portugalissa, Meksikossa ja USA:n ABA-liigassa. Viime kaudella James Crowder pelasi alkukauden Tsekin pääsarjassa, josta hän vaihtoi tammikuussa Slovakian pääsarjaan.

James Crowderin sopimuksen myötä Korihailla on nyt kasassa 11 pelaajasopimusta, kun aikaisemmin sopimuksen ovat tehneet Mikko Jalonen, Mikael Herbert, Marcus Van, Vesa-Pekka Laine, Hunter Gibson, Eero Lehtonen, Jaakko Lahti, Valtteri Järvenpää, Akseli Mäkelä ja Valtteri Hyytinen. Divarissa saa alkavalla kaudella pelata kolme ulkomaalaisvahvistusta joukkuetta kohden. Korihailla on sopimukset kolmen jenkin kanssa, mutta koska Hunter Gibson lasketaan suomalaispelaajaksi, on Korihailla mahdollisuus hankkia vielä yksi ulkomaalainen lisää. Kauteen ollaan kuitenkin lähdössä näillä vahvistuksilla ja joukkuetta vahvistetaan tarvittaessa kauden mittaan. Korihait tarkkailee vielä kotimaisten pelaajien markkinoita.

James Crowderin parhaat palat yliopistokentiltä ja Tsekin pääsarjasta.

Lisätietoja Korihaiden joukkueen rakentumisesta ja harjoitusotteluiden aikataluista voi seurata Korihaiden nettisivuiltaFacebookista ja Twitteristä. Lokakuussa alkavan kauden kausikortteja voi tilata osoitteesta http://www.korihait.fi/liigajoukkue/liput-ja-kausikortit/