Jännän äärellä

30.03.2019

Jännän äärellä

Kauden ehkä tärkein matsi Ura Basketia vastaan alkaa Kupittaan palloiluhallissa lauantaina klo 17. Livenä ottelun näkee Elisa Viihde Sportilta. Kuva: Vilma Sappinen

Lauantain ruletissa on normaalia isompi pino pelimerkkejä pöydässä, kun karsintoja karkuun juoksevat joukkueet kohtaavat toisensa Kupittaalla, Ura Basketin kotikentällä.

Jos haiparvi on ahdistettu nurkkaan, niin Ura Basket on ottanut jo pari iskuakin vastaan köysissä. Tappio olisi molemmille luonnollisesti huono juttu, mutta Uralle tämä olisi käytännössä jo kutsu karsintoihin. Keskinäiset pelit ovat ukilaisten eduksi 2-1 ja ainoastaan yli 17 pisteen voitolla Ura kääntää voittojen ollessa tasan vaakakupin omaksi eduksi. Korihaiden voittaessa Uran pitäisi voittaa kaikki loput pelit ja ukilaisten taas hävitä kaikki. Kotivoitto pitäisi tilanteen vielä avoimena. Näistä lähtökohdista lähdetään paikalliskoitokseen.

Sarjanousijan taival on ollut erikoinen ja epäonninen. Alku oli hieno ja voittoja ropisi tasaiseen tahtiin. Sitten omissa korkeuksissaan korin alla touhunnut Malik Dime vaihtoi joukkuetta ja äijiä ilmoittautui sairastuvalle säännöllisesti. Loukkaantumiskierre ei ole helpottanut vieläkään ja kokoonpano lauantaillekin on kysymysmerkki.

Avery Woodson on osoittanut taitonsa Korihaillekin, mutta mies on ollut kuukauden sivussa. Jesse Perry kantaa puolestaan isoa vastuuta korin alla. Pienemmälläkin porukalla Ura pystyy parhaimmillaan koviin suorituksiin. Tästä osoituksena kotivoitto KTP:stä runsas kaksi viikkoa sitten.

Petokalan terveystilanne on (kopkop) ollut viime aikoina kohtuullisen hyvä ja toivotaan, että kahdeksan miehen ydinryhmä on terveenä myös Kupittaalla lauantaina. Edellinen visiitti Kaarinaan tuotti 83-100 vierasvoiton. Samanlainen on tilauksessa.