Jarett Croff Korihaiden kokoonpanoon

13.12.2021

Jarett Croff Korihaiden kokoonpanoon

Jarett Croff on Korihaiden uusin vahvistus. Kuva: Eero Siivonen

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen yhdysvaltalaispelaaja Jarett Croffin kanssa. Sisäpelaajan paikalla viihtyvä Croff siirtyy Uuteenkaupunkiin Kyproksen liigasta.

207-senttinen Croff pelasi yliopistokoripalloa kahden kauden ajan Yhdysvalloissa Auburn Montgomeryn yliopistossa NCAA2-tasolla.

Ammattilaisurallaan Croff on pelannut muun muassa Qatarissa, Australiassa, Uruguayssa ja Chilessä. Suomessa hän on pelannut kaudella 2019–20 Forssan Koripoikien riveissä divisioona A:ta. Keskiarvot Croffilla oli silloin kahdeksassa ottelussa 20,6 pistettä ja 12,9 levypalloa.

– Kiva palata takaisin Suomeen pelaamaan. Tunsin oloni täällä turvalliseksi, joten on mukava olla Suomessa jälleen, vaikka tiedän, että taso tulee olemaan paljon kovempi Korisliigassa, mitä divisioonassa, Croff kommentoi.

Kuluneen kauden Croff aloitti Kyproksen liigassa. Yhdeksässä ottelussa Croff teki keskimäärin 14,9 pistettä, 9,7 levypalloa ja 1,1 torjuntaa.

– Olen atleettinen ja monipuolinen sisäpelaaja. Osaan tarvittaessa levittää kenttää ja rakentaa peliä highpost-alueelta syöttelemällä joukkuekavereille. Päätavoitteeni on tuoda joukkueeseen levypallovoimaa ja sisäpeliuhan korin alle.

Croff saapui Uuteenkaupunkiin viime viikon perjantaina ja debytoi haipaidassa keskiviikon kotiottelussa Tampereen Pyrintöä vastaan.

Jarett Croff
Syntymävuosi: 1994
Pituus: 207 cm
Paino: 109 kg
Pelipaikka: 4/5
Kasvattajaseura: Auburn Montgomery (USA)