Joni Herrala tuo asennetta Korihaihin

17.06.2022

Joni Herrala tuo asennetta Korihaihin

Joni Herrala siirtyy Kotkasta Uuteenkaupunkiin. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Uudenkaupungin Korihait jatkaa takamiesosaston vahvistamista. Seura on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen Joni Herralan kanssa. Herrala on pelannut Korisliigassa yhteensä 320 ottelua ToPon, Hongan, BC Nokian, Kataja Basketin sekä KTP-Basketin riveissä.

– Hienoa päästä Uuteenkaupunkiin ja Korihaihin! Malttamattomana tässä odotellaan, että pääsisi taas kunnolla aloittamaan työt ja jengin kanssa treenaamaan. Koripalloilijan kesät ovat liian pitkiä, eli täpinöissä odotellaan jo syksyä, Herrala intoilee.

ToPo Junioreiden kasvatti on kokenut pelimies Korisliiga-kentillä. 11 kauden aikana pisteitä on kertynyt 1 091, levypalloja 593 ja syöttöjä 586. Maajoukkueita hän on edustanut 69 ottelun verran.

– Mulla on ollut pitkään hyvät välit Vasellin Teron (päävalmentaja) kanssa. Nyt oli sellainen tilanne, että halusin Teron valmennukseen ja hän halusi mut jengiinsä, niin asiat loksahtivat kohdilleen, Herrala kertoo valinnastaan tulla Korihaihin.

192-senttinen takamies on pääsarjassa edustanut viittä eri seuraa. Tilastollisesti Herralan uran paras kausi osui koronakaudelle 2019–20, jolloin hän edusti Kataja Basketia. 32 ottelussa syntyi 24 minuutin peliajalla keskimäärin 5,4 pistettä ja 4,1 syöttöä ottelua kohden.

– Toivon, että pystyn auttamaan omien vahvuuksien kautta Korihaita vakiinnuttamaan paikkansa korkeammilla sijoituksilla, mitä viime vuosina on totuttu näkemään. Mulla on tavoitteena pelata pudotuspeleissä tulevanakin keväänä. Uusi halli (Wintteri) on rakenteilla, joten olisi hienoa, jos Ugissa voitaisiin pelata kovia pelejä hyvissä olosuhteissa vuodesta toiseen.

Edelliset kaksi kautta puolustuspään eksperttinä tunnettu Herrala on pelannut KTP-Basketissa. Viime kaudella 27 ottelussa hän tilastoi itselleen 3,0 pistettä, 1,8 levypalloa ja 2,1 syöttöä keskimäärin vartin peliajalla.

– Olen aina tykännyt Jonin asenteesta olla periksiantamaton kentällä. Häneltä löytyy röyhkeyttä pelata kovaa ja hän antaa joukkueelle mahdollisuuksia taistella pallosta puolustuspäässä. Olen aina ajatellut, että hän on vastustajan näkökulmasta ärsyttävä pelaaja. Mutta kiva juttu, että hän on nyt omassa joukkueessa, päävalmentaja Tero Vasell kommentoi.

Herralan lisäksi Korihait on tehnyt jatkosopimukset seuran omien kasvattien Jaakko Lahden, Akseli Arvosen sekä Mio Hyvösen kanssa. Näin ollen Korihailla on tällä hetkellä kasassa yhdeksän sopimuspelaajaa.

– Takakenttä on nyt valmis. Jonin ja Treyn (Niemi) tulon myötä pystymme käyttämään ulkomaalaisvahvistuspaikat isoon päähän. Verkot ovat vesillä ja keskusteluja sopivien vaihtoehtojen kanssa käydään koko ajan, Vasell paljastaa.

Lisää sopimusuutisia luvassa alkuviikolla.

Joni Herrala
Syntynyt: 1994
Pituus: 192 cm
Pelipaikka: 1/2
Kasvattajaseura: ToPo Juniorit
Saavutukset: SM-pronssi 2016
Maaottelut: 69 ottelua (Haastajat, U20, U18 ja U16)