Jordi Juste Korihaiden päävalmentajaksi

29.05.2019

Jordi Juste Korihaiden päävalmentajaksi

Korihait on solminut päävalmentajasopimuksen espanjalaisen Jordi Justen kanssa. Sopimus kattaa kauden 2019-20.

Viimeiset kolme vuotta Juste on toiminut valmennustehtävissä Ruotsin pääsarjaa pelaavassa Nässjö Basketballissa, nousten apuvalmentajasta päävalmentajan pestiin joulukuussa 2017. Aiempaa valmennuskokemusta Justella on mm. Irlannista, missä hän luotsasi sekä naisten pääsarjajoukkue Liffey Celticsia että miesten ykkösdivaria pelaavaa Titans B.C:ta.

Justella on runsaasti kokemusta myös nuorten valmennuksesta ja kehitystyöstä – Irlannissa hän toimi mm. Titans B.C:n nuorten joukkueiden urheilupäällikkönä. Nuoria kotimaisia lahjakkuuksia hän toivoo saavansa mukaan myös Korihaiden parhaillaan rakentuvaan joukkueeseen.

– Korihait on keskellä pidempää uudelleenrakennusprosessia ja meidän on yhdessä asetettava tavoitteet sekä tulevalle kaudelle että kauemmas tulevaisuuteen. Olemme juuri nyt elintärkeässä vaiheessa joukkueen rakentamisessa. Nyt tehtävät valinnat vaikuttavat suuressa määrin tulevan kauden menestykseen, uusi päävalmentaja arvioi.

Jordi Juste kertoo opiskelevansa parhaillaan Korisliigan joukkueita ja pelitapaa ja odottavansa jo tositoimiin pääsyä. Valmentajana hän haluaa auttaa nuoria pelaajia kehittymään ja luoda alusta asti joukkueeseen ilmapiirin, jossa jokainen pelaaja uskaltaa ottaa vastuuta ja on valmis tekemään lujasti töitä.

– Olen hyvin kiitollinen ja iloinen päästessäni osaksi Korihaita ja seuran uudistumisprosessia. Uskon, että vuodet Ruotsissa auttavat minua sopeutumaan hyvin ja odotan jo innolla, että pääsen tapaamaan suomalaisia ja tutustumaan uuteen kulttuuriin, Juste sanoo.

Uuteenkaupunkiin Jordi Juste saapuu elokuun puolivälin tienoilla.

Sopimusneuvottelut tulevan kauden pelaajien osalta ovat käynnissä parhaillaan. Pelaajauutisia on luvassa lähiviikkojen aikana.

Lisätiedot:

Johanna Kutila
UU-Korihait ry:n puheenjohtaja
johanna.kutila@korihait.fi
044 540 8734