Joukkuepelillä kotivoittoon Pyrinnöstä

18.11.2016

Joukkuepelillä kotivoittoon Pyrinnöstä

Perjantai-illan Pyrintö-matsiin lähdettiin Pohitullissa odottavaisin mielin. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi molempien joukkueiden aikamoisen rämpimisen päätteeksi tamperelaisten kahden pinnan voittoon, joten keltamustilla oli tänään revanssin paikka. Ottelu alkoi erityisen iloisissa tunnelmissa, kun edellisessä kotiottelussa BC Nokiaa vastaan pari viikkoa sitten pahannäköisesti loukkaantunut Marcus Van oli palannut pelaavaan kokoonpanoon.

Pyrintö aloitti ottelun vahvasti haipaitojen roikkuessa sinnikkäästi silti niskassa koko ajan. Korihaiden valmentaja Jarno Nikula komensi avausviisikkoon tuttujen kavereiden sijaan mm. Vesa-Pekka Laineen ja Aapeli Alasen ja sai kaverit heti täysillä peliin mukaan. Pitkä harjoitustauko näkyi Vanin otteissa erityisesti pelin ensimmäisellä puolikkaalla, mutta haiparvi onnistui erityisesti Emmanuel Hollowayn, Dominique Leen ja ensimmäisen kotiottelunsa pelanneen Eric McAlisterin johdolla kuromaan ensimmäisen tauon viiden pinnan takaa-ajoasemansa tasoihin matsin puoliaikaan mennessä. Puoliajan vaparikisaa heiteltiin lukemissa 41-41.

Liian usein nähty keltapaitojen kolmannen jakson sulaminen antoi tänään odottaa itseään, kenttää juostiin päästä päähän ja viimeiselle tauolle marssittiin edelleen kutkuttavan jännittävissä tasalukemissa 62-62. Viimeisellä neljänneksellä ratkaisijoiksi nousivat kokonaisuudessaankin hyvin pelanneet Lee, McAlister ja omalle tasollee noussut Marcus Van. Korihait onnistui repimään pientä kaulaa koko jakson ajan, kunnes vain puolitoista minuuttia ennen loppua Ricky Minard tälläsi punapaidat kolmen pisteen päähän 81-78.

Lopulta minuuttia myöhemmin ratkaiseva kolmen pisteen heitto lähti Dominique Leen käsistä. Kun Pyrintö ei enää hyvästä kiristä huolimatta onnistunut heittojaan upottamaan ja haipaidat pelasivat tiensä vapariviivalle, pääsi ajoittain hurmokseen yltynyt Pohitulli juhlimaan kotivoittoa loppulukemin 88-80. Kotijoukkueen parhaasta esityksestä vastasi 19 pinnaa ja 12 levyria napannut Dominique Lee ja 16 pistettä nakuttanut Emmanuel Holloway. Pyrinnön hahmoksi nousi 25 pisteellä ja 9 levyrillä Ricky Minard. Lisää tilastotietoa löytyy täältä.

koris_0172

Dominique Lee oli pirteällä pelituulella perjantai-illan tiukassa trillerissä. 

Dominique Lee oli tyytyväinen kotijoukkueen peli-ilmeen löytymisestä.

– Tänään pelattiin vihdoin joukkueena, pallo liikkui ja oltiin kentällä yhdessä. Nyt myös pelattiin koko peli, eikä ainoastaan ensimmäistä puoliaikaa.

Tampereen Pyrinnön valmentaja Ilkka Palviainen onnitteli Korihaita hyvästä voitosta ja suitsi samalla omiaan etenkin levypallopelin häviämisestä.

– Korihait oli tänään hyvä, ja kuten tiedettiinkin, erittäin kova kotijoukkue. Toinen puoliaika mentiin kori korista, mutta kaveri laittoi heitot säkkiin ja me laitettiin taas laadukkailta paikoilta ohi. Korihait on hieman joukkueena muuttunut uuden pelaajan myötä, eikä oikein tiedetty, mikä McAlister on miehiään, mutta tämän illan jälkeen kyllä todella tiedetään. Korihait myös tahtoi voittaa tänään todella paljon, se näkyi kaikessa pelaamisessa. Ansaittu voitto, Palviainen myönsi ottelun jälkeen.

Hailuotsi Nikula kertoi yllättäen joukkueen ottaneen pikemminkin askeleen taakse- kuin eteenpäin.

– Nyt ollaan kolmet harjoitukset päästy pelaamaan niin, että koko jengi on mukana, siis sekä Marcus että Eric. Tänään laitettiin myös Vesku ja Aapeli aloitukseen ja jätkät pelasivat nuo minuutit hienosti. Toiselle puolikkaalle toinen viisikko pääsi näin iskemään tuoreemmilla jaloilla, Nikula kertoi.

– Tässä on pitänyt itseään katsoa peiliin nyt monta kertaa, kun peli ei ole kulkenut. Tajusin, että nyt on aika astua askel taakse ja palata sinne, missä oltiin pre-seasonilla. Pelata joukkueena ja myös vaihtaa enemmän. Tänään oltiin ensimmäistä kertaa lähellä sitä peliä, missä halutaan olla.

Voitolla Korihait nousi tasapisteisiin KTP Basketin kanssa, joskin yhden ottelun enemmän pelanneena. Seuraava ottelu pelataan jälleen kotona, Uusikaupunki 400 -Areenalla keskiviikkona 30.11., kun vastaan saapuu tällä kaudella vielä voittamaton Helsinki Seagulls. Harvinaista herkkua on tarjolla siinäkin mielessä, että saman kentän eri päissä nähdään tuolloin Gerald Lee Sr. ja Gerald ”Junnu” Lee Jr.