Joulukuusi sisälle ja haiparvi Kaarinaan

21.12.2018

Joulukuusi sisälle ja haiparvi Kaarinaan

Petokala haastaa Ura Basketin lauantaina Turussa. Kuva: Vilma Sappinen

Jouluvalmistelut ovat jo pitkällä ja joulukuusia kanniskellaan sisälle jo useammassa kodissa. Haileirissä ei vielä kanelintuoksu näpeistä erity. Lauantaina taistellaan vielä sarjapisteistä Kaarinan Uran vieraana.

Ottelussa on todella monta ylimääräistä liikkuvaa osaa, mikä myös vaikeuttaa lopputuloksen ennakoimista. Jos aloitetaan ensin kotijoukkue Urasta. Sarjanousijan amerikkalaisten vaihtoruletti on pyörinyt hurjemmin kuin missään muualla.

Alkuperäiseksi pelintekijäksi hankittu Stephen Croone on ollut jo pitkään telakalla. Yksi kovan tason jenkki (Johnathan Jordan) jätti saapumatta ja Chris McNealyn kausi menee sairastuvan puolella. Kun vielä joukkueen tuki ja turva Malik Dime päätti pakata kapsäkkinsä ja siirtyä Bulgariaan, jäi joukkueeseen ammottavia aukkoja. Ainoa pelikuntoinen jenkki on nyt Avery Woodson.

Helpotusta ongelmiin on tuonut pre-seasonilla loukkaantuneen Eldar Skamon paluu tositoimiin.

Korihaiden vastine tulee tässä. Sairastupa on imenyt pelureita itseensä maajoukkuetauon aikana ja terveiden miesten määrä oli loppuviikosta vielä kysymysmerkki. Lisävivahteita tuli yhden vahvistuksen muodossa. 203-senttinen Chris Jenkins on treenannut viikolla petokalan mukana ja saattaa debytoida lauantaina.

Huolimatta ongelmista Ura on pystynyt tasaisesti kasvattamaan voittotiliään ja etenkin kotikentällä on viime aikoina kulkenut. Neljästä viimeisestä kotimatsista kolme on mennyt isäntien hallinnassa. Ura on yhdeksäntenä sarjassa kuudella voitolla ja kymmenellä tappiolla.

Ura-pelin jälkeen mutustellaan kinkkua alkuviikko ja päivää ennen uutta vuotta körötellään Kotkaan. Kotiareenalle palataan loppiaisena.