Joulupöydästä viikinkilaivan uumeniin

26.12.2016

Joulupöydästä viikinkilaivan uumeniin

_mg_3773

Haiparvi suuntaa keskiviikkona Vilppaan vieraaksi Saloon. Kuva: Mainostoimisto Grafesko

Kinkunsulatus onnistuu erinomaisesti korista pelaten. Tämä näin ilman nykyistä tutkimustietoa, mutta eiköhän se näin ole. Joulupöydän antimien vyötäröosuudesta eroon yritetään päästä Salohallissa. Korihait ottaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella mittaa sarjakakkosesta Salon Vilppaasta.

Loistavan syyskauden vetänyt viikinkilauma seilaa viiden ottelun voittoputkessa ja viimeisestä kahdeksasta matsista on tullut vain yksi häviö. Joonas Iisalon valmentamalla Vilppaalla homma kulkee niin kotiareenalla kuin matkapeleissäkin.

-Pystyvät pelaamaan korkealla tasolla todella laajalla rintamalla. Siellä on monta pelaajaa, jotka pystyy tekemään isoja pistemääriä. Pelaavat joukkueelle ja heidän pelinrakentajansa (Juwan Staten) on aika kova kaveri, Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula analysoi.

Staten ei ole ahkera heittäjä, mutta maisema vaihtuu tiuhaan. Seitsemän Vilppaan pelaajaa on pystynyt yli yhdeksän pisteen keskiarvoon toistaiseksi. Matias Ojala on esittänyt ensimmäisellä Vilpas-kaudellaan hienoja otteita. Vilpas hankki ryhmäänsä kovat meriitit omaavan Mikko Koiviston, mutta tunnetun kolmospommittajan ruuti on ollut kuivaa vain ajoittain. Vaikka Salohallin korit ovat tunnetusti todella armottomat, Vilpas on silti tarkin kakkosten heittäjä koko sarjassa (55,7%). Korihait vastaavasti on tässä kategoriassa heikoin (46,8%).

Hailuotsi Nikulan mietiskelyt joulutauolla ovat suuntautuneet enimmäkseen joukkueen terveystilanteeseen. Loukkaantuneita on muutama ja toipilaita muutama lisää.

-Katsotaan nyt, kuinka monta jätkää saadaan jalkeille, Nikula heitti arvoituksellisesti.

Korihait on viimeisellä paikalla sarjataulukossa. 16 ottelua on petokala pelannut, joista neljä on päättynyt voitokkaasti. KTP on lähimpänä yhden voiton edellä.

Joukkueet kohtaavat keskiviikkona Salossa ja uudelleen perjantaina Pohitullissa.