Junnuhait vedossa: hieno syyskausi huipentui Tommi Lehtosen maajoukkueavaukseen

7.01.2019

Junnuhait vedossa: hieno syyskausi huipentui Tommi Lehtosen maajoukkueavaukseen

Syyskausi 2018 oli monelle junnuhaille voitokas ja hieno. Joukkueet pärjäsivät sarjoissaan hyvin ja alle 14-vuotiaat pojat varmistivat hienoilla otteillaan kevätkaudeksi paikan valtakunnallisessa SM-sarjassa.

Myös yksilötasolla moni nuori koripalloilija ylsi syksyn aikana hienoihin suorituksiin: 16-vuotiaiden poikien valtakunnallisen ykkösdivisioonan pistekärkenä komeilee Aamos Nikula hurjalla yli 34 pisteen keskiarvolla ja saman tilaston kakkospaikkaa pitää junnuhai Tommi Lehtonen, joka on nakuttanut keskiarvoikseen yli 27 pinnaa. Samat nuorukaiset matkasivat jo alkusyksystä alle 16-vuotiaiden kakkosmaajoukkueen kanssa turnaukseen Espanjaan.

Nikula ja Lehtonen sekä vuotta vanhempi Eemil Wahlbäck nostettiin loppuvuodesta myös mukaan edustusjoukkueen harjoitusrinkiin ja Nikulan ensihetket liigaparketilla joulukuussa herkistivätkin Pohitullin aina toimitsijoita myöten.

Iida Korpijärvi on valittu jo useampaan kertaan mukaan ikäluokkansa parhaimmistoon ja Susi All Star -leirityksiin.

Susi All Star -leirille kutsuttiin syyskuussa kolme junnuhaita: Iida Korpijärvi, Akseli Arvonen ja Mauno Palola. Joulukuun alussa järjestettyyn Susi All Star Cupiin Iidan ja Maunon lisäksi kutsun sai Eetu Harju.

Ami Hyvönen (vas) ja Saku Järvinen raivasivat tiensä tiukkojen leiritysten kautta Biddy-joukkueisiin. Ulkomaille suuntautuvat turnaukset ovat edessä keväällä ja alkukesästä.

Lisää iloisia junnu-uutisia saatiin loppuvuodesta, kun vahvistui, että U14-joukkueessa pelaavat Saku Järvinen ja Ami Hyvönen valittiin mukaan kevään ja kesän 2019 Biddy Basket -joukkueisiin. 13-vuotias Saku matkustaa Biddy-turnaukseen Louisianaan Yhdysvaltoihin huhtikuun alussa ja 11-vuotias Ami pelaa puolestaan kesäkuun alkupuolella pikku-Biddyjen joukkueessa Espanjan Malagassa.

Useampia Susi All Star -leirityksiä läpikäynyt Tommi Lehtonen valittiin mukaan maajoukkueeseen, joka sai hopeaa loppiaisviikonloppuna pelatussa Baltic Sea Cup -turnauksessa.

Onnistuneen loppuvuoden täydensi joulukuussa vielä Tommi Lehtonen, joka valittiin 16-vuotiaiden nuorisomaajoukkueeseen pelaamaan Baltic Sea Cup -turnaukseen. Joukkue nappasi loppiaisviikonloppuna järjestetystä turnauksesta hopeaa Tommin saadessa ensimmäisessä virallisessa maajoukkuedebyytissään hyvin peliminuutteja, onnistumisia ja kokemusta.

– Kyllä sitä haluaa sata lasissa vetää ja edustaa Suomea, kun sellainen mahdollisuus tulee, nuorukainen itse kommentoi turnauksen jälkeen.

Korihait onnittelee upeasti itsensä ylittäneitä junnuhaita ja toivottaa kaikille korisjunnuilleen tsemppiä ja peli-iloa kevätkauteen!