Kaatuuko Kouvot kolmannen kerran?

11.03.2020

Kaatuuko Kouvot kolmannen kerran?

Jos kaikkien keskikastin alapuolella olevien joukkueiden kanssa olisi samanlainen rekordi kuin Kouvojen kanssa, niin Korihaiden tilanne olisi huomattavasti valoisampi kuin nyt. Kouvot on nimittäin teilattu jo kahdesti ja vielä tulee kolmaskin mahdollisuus. Triplaa koetetaan Poharilla keskiviikkona.

Kouvolalaisille ottelu on erittäin tärkeä. Voittoja tarvitaan, jotta Lahti ja Ura Basket pysyvät selän takana. Viimeinen pudotuspelipaikka on joukkueen hyppysissä, mutta takaa-ajajat vaanivat vain kahden voiton päässä.

Kouvojen meininki vieraskentällä ei keväällä ole mennyt suunnitellusti. Viimeisestä seitsemästä vierasmatsista ainoa onnistuminen oli Lahdessa, jossa tulikin sitten komea 73-100 voitto. Ylipäätään vierasvoittoja joukkueella on vain neljä, siis yksi enemmän kuin Korihailla.

Kouvojen kulmakiviä ovat olleet koko kauden mukana olleet Derrick Barden sekä konkari David Gonzalvez. Barden pelaa eniten koko sarjassa ja pussittaa palloa 18 pinnan keskiarvolla. Suomalaisista on esiin nostettava 21-vuotias Severi Kaukiainen, joka jakelee passeja lähes neljän syötön keskiarvolla ja urakoi myös lähes puoli tuntia parketilla ottelua kohti.

Korihait on viime pelit ollut tulessa ilman Kevin Warea ja täyden miehistön saaminen on nytkin epävarmaa.

Kohtaaminen vihelletään käyntiin Uusikaupunki Areenalla klo 18.30!