Kahdeksatta voittoa metsästämään Lapualle

12.02.2019

Kahdeksatta voittoa metsästämään Lapualle

Onnistuuko petokala torjumaan kiemurtelevan kobran heittoyritykset? Se nähdään keskiviikkona. Matsi on katsottavissa Elisa Viihde Sport -kanavalta. Kuva: Vilma Sappinen

Onhan se vaan kivaa, ettei tarvitse turhanpäiväisiä pelejä pelata. Se on nimittäin keskiviikkona taas sarjapisteitä tarjolla ja panos ei viime kerrasta vähene. Nyt yritetään virvelöidä yhdeksättä sijaa meitä lähemmäs ja se tehdään kohtaamalla Lapuan Kobrat vieraskentällä.

Kobrat on tullut tunnetuksi arvaamattomana joukkueena. Peliesitys on vaihdellut aika lailla ja parhaimmillaan Lapuan poppoo on napsinut kovia päänahkoja. Tästä osoituksena vierasvoitot Seagullsin ja BC Nokian kotiluolista runsaan viikon aikana.

Korihaille Kobrat on ollut mieluisin vastustaja koko sarjassa tämän, ja viime kauden aikana. Viimeisestä kuudesta keskinäisestä pelistä petokala on poistunut kentältä voittajana viidesti. Tämän sesongin molemmat väännöt ovat päättyneet ukilaisjuhliin. Poharilla eroa oli vain piste, Lapualla yhdeksän pinnaa.

Kobrien leirissä mennään pienellä pelaajaringillä, mutta parhaina päivinä Lapuan jenkit ovat todella vaikeita pideltäviä. Khalil Small ja Larry Anderson ovat liigan pistetilaston kakkonen ja kolmonen. Kobrat luottaa pelaajien henkilökohtaiseen taitoon. Syöttöjä joukkueella on ylivoimaisesti vähiten ottelua kohti koko sarjassa.

Kobrilla on yhdeksän voittoa ja se oikeuttaa yhdeksänteen sijaan. Korihait on kaksi voittoa perässä ja keskiviikon vierasvoitto toisi Lapuan lähelle hairyhmää. Tappiolla taas Kobrat luikertelisi varsin kauaksi. Monteiron suojatit lähtevät hyvässä terveystilanteessa hakemaan vierasvoittoa. Käärmeennahan nylkemiseen tarvittavat välineet ovat mukana.