Kanadalainen Grant Audu on Korihaiden kolmas ulkomaalaisvahvistus

22.07.2022

Kanadalainen Grant Audu on Korihaiden kolmas ulkomaalaisvahvistus

Grant Audu tuo tehokasta kahden suunnan pelaamista Haiparveen. Kuva: British Columbia Thunderbirds

Uudenkaupungin Korihait on tehnyt pelaajasopimuksen 24-vuotiaan kanadalaisnigerialaisen laituri Grant Audun kanssa. Audu aloittaa ammattilaisuransa Suomessa ja Uudessakaupungissa.

Torontosta kotoisin oleva Audu vietti viisi vuotta U Sports-yliopistosarjaa pelaavassa British Columbian yliopistossa. Aloitusviisikossa pelannut laituri viimeisteli viime kaudella 19 ottelussa keskimäärin 17,1 pistettä, 4,2 levypalloa, 1,8 syöttöä ja 1,1 riistoa ottelua kohden. Kauden päätteeksi hänet valittiin All-Canada West First Team -tähdistöjoukkueeseen.

Audu heitti viimeisellä kaudellaan pelitilanneheittonsa 53,4% tarkkuudella, joista kolmoset 36,1%. Vapaaheitot osuivat 72,7 prosenttisesti.

– Audu on erinomainen koko kentän pelaaja. Hän pelaa aktiivisesti kohti koria. Hän ajaa röyhkeästi, mutta osaa myös syöttää vielä ulos kaarelle. Puolustajana hän on erinomainen ja hänen fyysisyytensä paistoi videoissa lävitse. Häneltä odotan aktiivista hyökkäyslevypallopelaamista ja sen jälkeen aggressiivista puolustusta vastustajan takamiehiä vastaan koko kentältä, päävalmentaja Tero Vasell kertoo.

Lisää pelaajauutisia ensi viikolla.

Korihaiden sopimustilanne 22.7.2022:

Pelaajat: Bojan Sarcevic, Aamos Nikula, Trey Niemi, Joni Herrala, Jaakko Lahti, Tommi Lehtonen, Akseli Arvonen, Mio Hyvönen, Manuel Barnes, Nick Stampley, Quin Cooper ja Grant Audu.

Valmennusjohto: Tero Vasell (päävalmentaja), Setumo Bodibe (valmentaja) ja Leena Lalla (fysioterapeutti).

Grant Audu
Syntymävuosi: 1998
Pituus: 196 cm
Paino: 98 kg
Pelipaikka: 3/2
Kasvattajaseura: British Columbia (CAN)