Karhu vielä kylään ennen joulutaukoa

13.12.2016

Karhu vielä kylään ennen joulutaukoa

 

_mg_6727

Vähiin käy, ennen kuin loppuu. Syyskausi on kuin varkain edennyt jo loppusuoralle. Tämän vuoden puolella pelejä on vielä kolme, mutta ennen joulua enää yksi. Keskiviikkona luontomaailman mittelössä testataan, pystyykö haiparvi kellistämään murahtelevan pohjanmaalaiskarhun.

Kauhajoen Karhu on samassa kastissa liigajoukkueista suurimman osan kanssa. Kotoa otetaan säännöllisesti pinnoja, vieraskentältä ani harvoin. Kauhajoen ainoa vierasvoitto on Kouvolasta, kuokkaan on tullut seitsemän kertaa ympäri Suomea.

Joukkueet kohtasivat lokakuussa Kauhajoella, jolloin ottelu päättyi 102-94. Tuolloin Emmanuelle Hollowayn (27p.) ja Dominique Leen (23p.) huippupelit eivät aivan riittäneet.

Holloway on nyt kokoonpanosta poissa, samoin Eric McAlister. Haileirissä ollaan hakemassa McAlisterille tuuraajaa, mutta tähän matsiin ei uutta miestä vielä saada. Korihaiden hyökkäysteho on viime aikoina perustunut takamiesten onnistumisiin ja nyt tarvittaisiinkin enemmän apuja myös isommilta miehiltä.

Sami Toiviaisen valmentaman Kauhajoen ykköstykki on ollut Kammeon Holsey, jonka pistekeskiarvo on 17,7. Austin Hollins (15,8) ja Devaughn Washington (13,2) ovat myös tärkeitä miehiä Toiviaiselle. Ja onhan siellä Bojan. Meille niin tuttu Bojan Sarcevic se jaksaa edelleen jaella passeja omilleen. 28 vuoden ikään ehtinyt bosnialainen on tehnyt 9,1 pinnaa per peli, mutta mies satsaa ennen kaikkea pelin johtamiseen. Sarcevicin syöttökeskiarvo (4,6) oikeuttaa sarjassa seitsemännelle sijalle. Mikko Jalonen on samassa statistiikassa yhdeksäntenä.

Kauhajoki on sarjassa neljäntenä seitsemällä voitolla ja kuten sanottu, ennen kaikkea erittäin hyvällä kotisaldolla. Korihait on nyt yksin peränpitäjänä neljällä voitolla. Kitkerän Kouvot-tappion kirkastaminen alkaa siis keskiviikkona Poharilla kello 18.30.