Kataja isännöi haiparvea europelien välissä

24.01.2019

Kataja isännöi haiparvea europelien välissä

Topias Palmin pysäyttäminen vaatii tarkkuutta huomisessa ottelussa Kataja Basketia vastaan.

Loisteliaan ja yllättävänkin vierasvoiton jälkeen on lähdettävä uudelleen tien päälle. Nyt mennään sitten Nokiaa pidemmälle ja bussi nielee asfalttia aina Joensuuhun asti. Eurokiireiden keskellä painiva Kataja isännöi välillä myös Korisliigan ottelua.

Kataja kompastui kauden alussa Uudessakaupungissa ja se on toistaiseksi ainoa keskinäinen ottelu tällä kaudella. Korihait pyyhälsi silloin 88-80 voittoon.

Harvinaisen laajan suomalaiskaartin omaava joukkue on voittanut 19 ottelusta kymmenen ja pelit ovat kulkeneet vaihtelevasti. Värikkäin kamppailu nähtiin runsas viikko sitten, kun sarjakärki Vilppaan kanssa Kataja väänsi aina jatkoajalle häviten kuitenkin 121-128.

Pyrinnön kasvatti Topias Palmi on murtautunut jo maajoukkueeseen ja pelaa nyt upeaa kautta myös liigassa. Nuorukainen on ahkeroinut kaikki Katajan liigapelit ja on 17,8 pisteen keskiarvolla liigan paras suomalainen pistemies sekä myös Katajan pinnaykkönen. Palmia seuraa jo urheilullinen Daniel Mullings (16,1 p.). Katajan pelinjohto makaa Ilari Seppälän luotettavissa käsissä.

Kataja voitti kovan venäläisjoukkueen Avtodor Saratovin keskiviikkona ja ensi viikolla on edessä Tanskan reissu Bakken Bearsin kotikentälle. Kiirettä siis pitelee.

Korihaillakin on pitänyt hoppua, vaikka ulkomaille ei ole tarvinnut suunnata. Pelien täyteinen tammikuu sai erinomaisen piristyksen Nokia-voitolla ja asemat häntäpään taistelussa paranivat selvästi. Petokala lähtee nöyrästi hakemaan ehjää 40-minuuttista ilman vuoristoradalle tyypillisiä piirteitä.