Kataja kylään kesken muodonmuutoksen

1.12.2017

Kataja kylään kesken muodonmuutoksen

Nyt lähdetäänkin sitten peliin sellaisista olosuhteista, että ennakointi on moninkertaisesti normaalia hankalampaa. Yli kolme vuotta petokalojen liikehdintää määrännyt päävalmentaja Jarno Nikula päätti Kouvot-pelin jälkeen siirtyä sivuun. Korihait on aloittanut uuden päävalmentajan rekrytoinnin, mutta näillä näkymin lauantaina ohjaksia pitelee hyppysissään kakkosvalmentaja Petri Helminen.

Aiempien jenkkipelaajavaihdosten ja valmentajauutisen päälle pukkasi saman tien uusia muutoksen tuulia. Marius Van Andringa päätti siirtyä Saksaan Pro B:hen ja näin yksi tukipilari poistui porukasta.

Menivät asiat miten tahansa, runkosarja ei pysähdy. Pelata pitää ja lauantaina mennään taas Uusikaupunki 400-Areenalla. Vastustaja ei ole kevyempää sorttia. Eurosarjoissakin kovuutensa osoittanut Joensuun Kataja tekee Länsirannikko-teemaisen viikonlopun ja aloittaa sen Uudestakaupungista.

Kansainvälisten matsien takia vain kymmenen liigapeliä pelannut Kataja on voittanut tasan puolet peleistään. Viimeiset kaksi ovat olleet voitokkaita.

-He ovat kovempi joukkue kuin mitä alkukauden sarjapelit ovat näyttäneet. Parempi näyttö heidän potentiaalista ovat onnistuneet europelit. Kiva päästä haastamaan tämän tason porukkaa, Korihaiden kapteeni Justus Kilpinen ennakoi.

Korisliigassa Katajan pistetehtailusta ovat vastanneet ennen kaikkea kolmikko Damier Pitts-Wesley Saunders-Ilari Seppälä, joiden pistekeskiarvot ovat 15 ja 17 pinnan välillä jokaisella.

24-vuotias laituri Saunders on monipuolinen kaveri. Levypalloja mies rohmuaa 8,4 keskiarvolla ja lisäksi mies on ylivoimaisesti sarjan tarkin kolmostykki tällä hetkellä.

Viime syksynä Korihait nappasi yllätysvoiton Katajasta, muut kolme koitosta olivat sitten joensuulaisten heiniä.

Korihaiden viikon paras uutinen oli Mikael Herbertin paluu pelikentille pitkän sairastelun jälkeen. Lauantaina yritetään haalia lisää piristysruiskeita pimeään syksyyn.