Katajalla iso rooli häntäpään taistelussa

11.04.2019

Katajalla iso rooli häntäpään taistelussa

Kuinka Topias Palmi pysäytetään? Yritystä tuskin ainakaan huomenna Uusikaupunki Areenalla puuttuu.

Se olisi sitten kauden viimeisen kotipelin aika. Toivottavasti. Jos nimittäin perjantain jälkeen pelataan vielä kotiluolassa, se tarkoittaa sitä että Korihait on joutunut liigakarsintoihin. Omilla suorituksilla ne pystytään välttämään. Katajan kaataminen perjantaina auttaisi huomattavasti.

Joensuun Kataja on tahtomattaan todella isossa roolissa häntäpään taistelussa. Kataja urakoi alkukaudesta eurokentillä, mikä taas pakotti silloin harventamaan liigapelien määrää. Nyt sitten Kataja ottaa muita kiinni ja pelejä on jatkuvalla syötöllä. Perjantaina joukkue pelaa Uudessakaupungissa ja heti seuraavana päivänä vastassa on Korihaiden kilpakumppani Ura Basket Kaarinassa.

Panosta riittää myös joensuulaisilla. Joukkueella on vielä mahdollisuus arvokkaaseen kotietuun, josta he taistelevat KTP:n kanssa. Hävitä ei sovi, muuten kotkalaiset aloittavat play-offit kotikentällä.

Kataja Basketin edesottamuksia on mahdoton ennustaa. Välillä tulee turpaan niin että on vaikeuksia löytää kotiovelle. Sitten tulee taas matseja, jolloin mikään ei tunnu heitä pysäyttävän. Edelliset kaksi vieraspeliä kuvastivat tätä vuoristorataa. Ensin tuli 19 pisteellä pataan Kouvoilta ja seuraavaksi Kataja selätti Seagullsin Helsingissä peräti 36 pisteellä.

Katajalla on yksi sarjan laajimpia materiaaleja ja Helsingissäkin peräti kymmenen pelaajaa pelasi vähintään kymmenen minuuttia. Tämä kauden helmeä on aiemminkin mainostettu, mutta hän on maininnan arvoinen uudelleen. Topias Palmi on 18 pisteen keskiarvollaan sarjan seitsemänneksi paras pistemies ja suomalaisista ylivoimaisesti paras.

Korihaiden peli on yskinyt viime aikoina, eikä pelihuumorikaan ole ollut kohdallaan. Joukkue varmasti haluaa jättää itsestään hyvän kuvan kotiyleisölle ja Katajan otteluruuhkaa olisi nyt hyvä hyödyntää.