Katajan intensiteetti oli haiparvelle liikaa

12.04.2019

Katajan intensiteetti oli haiparvelle liikaa

Korihaiden hyvä kirivaihe ei riittänyt, vaan sarjapisteet matkasivat Joensuuhun. Kuva: Vilma Sappinen

Runkosarjan viimeinen kotiottelu lähti perjantai-iltana petokalan osalta käyntiin vauhdikkaasti. Kataja Basketin jalat olivat alkuminuutteina vielä sen verran pitkän bussimatkan uuvuttamat, että Korihaiden intensiivinen ote vei kotijoukkueen parhaimmillaan jo 14 pinnan karkumatkalle. Ennen ensimmäistä taukoa vieraat saivat vähitellen juonesta kiinni ja kymmenen minuutin pelin jälkeen tilanne oli 27-21.

Toisella jaksolla Kataja pystyi kiristämään puolustustaan vaikuttaen ratkaisevasti kotijoukkueen tehokkuuteen ja rankaisi Korihaiden ohiheitoista ja menetyksistä tehokkaasti. Kun ottelua oli pelattu kolmetoista minuuttia, vierasjoukkue oli jo löytänyt rinnalle. Ennen pitkää taukoa pelattiin vielä tasaisesti korilta korille ja puoliaikahodareita jonoteltiin Katajan johtaessa kolmella pinnalla, 41-44.

Tauon jälkeen Kataja jatkoi intensiivistä puolustusta ja säkitti koreja tasaisen tappavasti samaan aikaan, kun haiparvi sortui harmillisiin virheisiin, eikä meinannut saada palloa koriin. Viimeiseen erään kotijoukkue lähti kuitenkin vain 12 pinnan takaa-ajoasemasta, joten kaikki oli vielä mahdollista ennen loppusummerin räminää.

Parhaimmillaan vieraat karkasivat 15 pinnan karkumatkalle viimeisellä neljänneksellä, mutta kotijoukkue ei luovuttanut, vaan taisteli sinnikkäästi loppuun asti yltäen Marius Van Andringan vapaaheitoilla viiden pisteen päähän, kun peliaikaa oli jäljellä puoli minuuttia. Sen likemmäs ei yrityksestä huolimatta enää ylletty, vaan tärkeät sarjapinnat oli luovutettava Katajan matkaan loppunumeroin 90-98.

Vaikka kotijoukkueen heittoprosentit kokonaisuudessaan eivät kovin erikoisiksi yltäneet, sai kapteeni Van Andringa pallon korisukan läpi jopa 29 pisteen arvoisesti. Myös 18 pistettä ja 8 levyriä napsinut Chris Jenkins oli hyvällä pelipäällä. Vierasjoukkueesta onnistujia löytyi laajalta rintamalta, kuten 19 pinnaa, 5 levyriä ja 3 syöttöä tehtaillut Daniel Mullings. Koko tilastorivi löytyy tästä linkistä.

Levypallopeli oli tänään Korihaiden heiniä 44-29, mutta irtopallojen kaapiminen ei riittänyt voittoon asti. Lehdistötilaisuuteen istahtanut Topias Kuukkanen onnitteli rehdisti Katajaa hyvästä ottelusta.

– Tietysti hyökkäyslevypallon mahdollisuudet kasvaa sen myötä, kun heitetään ohi. Mutta ihan hyvin me kyllä niitä haettiin, etenkin toisella puoliajalla. Tänään se ei vaan riittänyt, Kataja oli parempi.

Maanantain viimeiseen runkosarjaotteluun Kotkaan joukkue lähtee Kuukkasen mukaan pisteiden kiilto silmissä.

– Juuri puhuttiin kopissa, että kun KTP-matsi on meille mahdollisesti viimeinen mahdollisuus pelata yhdessä joukkueena, niin halutaan antaa mahdollisimman hyvä kuva tästä joukkueesta ja kaupungista. Lähdetään taistelemaan viimeinen voitto, Kuukkanen lupasi.

Kotkassa pelataan siis ottelusiirrosta johtuen poikkeuksellisesti ensi viikon maanantaina 15.4. Ottelu alkaa klo 18.30 ja jännitysnäytelmää voi seurata kotikatsomoissa Elisa Viihde Sport -palvelussa.